ТЕЦ – 2 с рекордна печалба от 338 000 000 лева, седмицата 5 – 11 септември

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 12, 2022 08:38

ТЕЦ – 2 с рекордна печалба от 338 000 000 лева, седмицата 5 – 11 септември

Акценти

  • Седмицата 5 -11 септември
  • Новият крал на Великобритания е Чарлз Трети

Свързани публикации

¿ 5 септември
Русия се отказа от преструвките и обяви, че спира подаването на природен газ през „Северен поток 1“, докато важат европейските санкции. Тя обаче е спечелила 158 милиарда евро от износ на изкопаеми горива през първите шест месеца на войната.

¿ 6 септември
ТЕЦ „Марица-изток 2“ отчете рекордна печалба от 338 млн. лв. за полугодието.
Присъствието на руската посланичка Елеонора Митрофанова на тържествената церемония по повод 137-годишнината от Съединението в Пловдив предизвика гнева на много хора,

¿ 7 септември
Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от над 30 години насам. Това съобщиха във Фейсбук(link is external) от Фондация „Проект Бузлуджа“, създадена с цел опазване на паметника.

¿ 8 септември
Почина британската кралица Елизабет Втора. Тя си отиде на 96-годишна възраст.

9 септември
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които започнаха мащабна офанзива на 5 септември. доведе до обща тежка криза на руските войски. Цялата грипуровка, заемаща територията от Купянск до Славянск в Донецка област – над 10 000 души – рискува да попадне в обкръжение.
България вече е единствената страна в Европейския съюз, която не принадлежи на групата на най-високо развитите държави в света.
Над 40 служители на Пътна полиция и Охранителна полиция с действията си са позволили на обвинения за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“ да продължи да шофира въпреки множеството му нарушения на пътя.

¿ 10 септември
Три пъти превишение на серен диоксид (SO2) във въздуха над алармената стойност от 500 µg/m3 и един път превишение на средночасовата норма (СНЧ) от 350 µg/m3 е отчетено на 10 септември от автоматичната измервателна станция (АИС) „Раковски“ – Димитровград.
Президентът Румен Радев не е доволен и от ембаргото върху руския петрол. Той се срещна с представители на „Лукойл“, която е под санкции на ЕС.
Дни след това похвали неговото правителство, че цената на горивото е паднала под 3 лева, макар, че снимки от бензиностанциите показваха нива нтад 3,40 лв. за литър.

¿ 11 септември
Новият крал на Великобритания е Чарлз Трети. Той е идвал в България през 1998 и 2003 година

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 12, 2022 08:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама