Технически проблеми забавили публикуването на Решенията на Общинските съвети

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 29, 2022 08:50

Технически проблеми забавили публикуването на Решенията на Общинските съвети

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 25 ноември – 1 декември 2022 г., брой 43/1021, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Технически проблеми забавили публикуване на решенията на общинските съвети в Маджарово и Стамболово на интернет страниците им.
На първата община забавянето бе няколко месеца, а на втората от лятото на 2020 година нямаше яснота каква работа върши местният парламент.
След като от „За Истината“ по Закона за достъп до информация поискахме от кметовете на тези общини защо това се бави, те веднага качиха протоколи от решенията на сайтовете си.
„Имаше забавяне по публикуване на документи (в това число и решения на ОбС) на официалната интернет страница на Община Стамболово поради профилактика и изготвяне на нов сайт на организацията“, бе отговорът на Аднан Йълдъз от Стамболово.
От Маджарово кметът Ерджан Юсуф отговори, че през месеците юли и август 2022 г. не са провеждани заседания на Общински съвет – Маджарово. „Последната сесия е проведена на 15.09.2022 г. и решенията са публикувани на интернет страницата на общината. Има известно забавяне, но причините за това са технически.“
Публикуването на решенията на местните общински съвети в сайтовете на общините е регламентирано в техните правилници, но ако това не се прави своевременно, никой от длъжностните лица не носи отговорност.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 29, 2022 08:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама