Творецът Кунка Бакалова със свое „Послание“ в Арт галерия

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 22, 2022 08:52

Творецът Кунка Бакалова със свое „Послание“ в Арт галерия

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 18 - 24 февруари 2022 г., брой 7/985 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Кунка Бакалова представи над двадесет платна и няколко пластики на самостоятелна изложба в Свиленград. Творбите ѝ са подредени в Арт галерията, а откриването ѝ бе на 14 февруари.
Датата 14 февруари е специална за карловската художничка, тъй като тогава нейният Арт център „Орхидея“ в Карлово навършва 11 години.
Мотото на експозицията е „Послание”, а нейното послание към хората е да обичат изкуството и в тези трудни времена. „Ние творците искаме да бъдем част от културния живот и всичко, което се случва. Пожелавам на всички много здраве, любов в този хубав ден”, каза развълнуваният художник.
Творбите ѝ оставят у хората нежни, едва доловими и ненатрапчиви послания, които всеки е свободен да разбере по свой начин.
Това е втората самостоятелна изложба на Бакалова в Свиленград. Нейното творчество е познато на ценителите и от участието и в ежегодните пленери по живопис.
Тя е участвала в изложби със свои творби в няколко страни в Европа, Индия, Корея. Носителка е на престижна международната награда Raffaello & Canova във Венеция. Наградата се присъжда на художници, които се открояват със своите артистични и стилистични изследвания.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 22, 2022 08:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама