Таня Джурак –  момичето, младата жена, която възроди църквата в Планиново

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 3, 2024 08:46

Таня Джурак –  момичето, младата жена, която възроди църквата в Планиново

Акценти

  • Планиново очаква своите гости за трета поредна година на земляческа, роднинска, приятелска среща в деня на светите братя Кирил и Методий,

Малкото село Планиново от община Тополовград вече се гордее и радва на новия облик на православния си храм „Св. Св. Кирил и Методий“. Църква, построена през 1931 година, започваща да се руши усилено, както и за съжаление огромната част от къщите и сградите в селото. Докато преди две години на една млада жена – Таня Джурак с корени изцяло от селото не и идва идеята да се захване с възстановяването, ремонтирането и образно казано преобразяването на божия храм във вид, какъвто би трябвало винаги да бъде такъв. Приветлив, чист, приятен за посещение, служби и дори само за запалването на свещичка.

Таня и семейството и са редовни посетители на Планиново и често пребивават в къщата на дядо и Борис, която родителите и Иван и Пенка Пееви ремонтираха и направиха едно приятно и чудесно място за отдих и както е модерно да се казва сега за релаксиране.

Вижте какво казва Таня за ремонта на църквата в репортажа, а на 24 май, само след няколко седмици, Планиново очаква своите гости за трета поредна година на земляческа, роднинска, приятелска среща в деня на светите братя Кирил и Методий, ден в който някога се провеждаше славният Планиновски събор.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 3, 2024 08:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама