С монолози на Пламен Минчев премина първото за годината заседание на ОбС

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 5, 2024 07:03

С монолози на Пламен Минчев премина първото за годината заседание на ОбС

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 05/1077, година XXl, 02 - 08 февруари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Със сравнително кратък Дневен ред от 11 точки премина първото за годината Заседание на ОбС – Тополовград. То бе на 31 януари и на него се разглеждаха няколко докладни. Най- привличащи вниманието бяха тези за приемане на Програмата за управление на Общината за текущия мандат, създаване на общинско предприятие, одобряване на структурата и числеността на общинската администрация и дейностите към нея и безвъзмездното предоставяне на автомобил на Архиерейското наместничество. По тях се получи и дебата на заседанието.
Всъщност дебат е малко силно казано, по-скоро това бяха монолози по всички въпроси на съветника от ГЕРБ – Пламен Минчев. Той в противоречие на Правилника на ОбС, / който иначе постоянно цитираше и призоваваше за неговото спазване/ вземаше думата по няколко пъти по един и същ въпрос, разглеждан в съответната Докладна записка с почти повтарящи се въпроси и търсещ и най-малката грешка, било техническа, смислова или нормативна. Явно юристът, така и не може да преодолее факта, че вече не е председател на ОбС, а само съветник в него и на всяка цена искаше последната дума по всичко да е негова.
Отговаряха му зам.-кмета Хараламби Мочев, който заместваше намиращия се в отпуск Божинов, административния секретар на общината Антоанета Димитрова, юристът Яна Хлебарова, началниците на отдели Тоня Бакалова и Красимира Атанасова, главният счетоводител Кирил Киров, съветници. Всичко това проточи доста заседанието, но в всички докладни бяха приети и предложените решения бяха гласувани.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 5, 2024 07:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама