С комплименти и благодарности приеха работата на МВР-Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 16, 2024 10:29

С комплименти и благодарности приеха работата на МВР-Харманли

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 14/1086, година XXl, 05 - 11 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

В духа на взаимна благодарности и комплименти протече изслушването на началника на полицията на заседание на ОбС- Харманли. В дневния му ред бе включена точка „Отчет за дейността на Районно управление – Полиция за 2023 година.“
Полицейският инспектор Димитър Христозов, който е на тази длъжност от май 2023 година, съобщи, че има разлика при броя на престъпленията за първото тримесечие на 2023 година и тези през настоящата година. От думите му стана ясно, че за първите три месеца за 23-та са установени 155 криминални престъпления, като за 24-та те са 100.
За същия период на 2023 г. процентът на разкриваемост е бил 22%, а към момента е 46%.
„Имаме три екипа на жандармерийското подразделение, които непрекъснато са на разположение. Задачата им е да извършват контрол на сирийски граждани, които главно управляват превозни средства”, уточни той и заяви, че няма нападение на български гражданин на територията на районното управление – Харманли от чужденец и така ще продължава да бъде.
Във връзка с пътната обстановка посочи, че пътният травматизъм е повишен, но при анализ се доказва, че не е по вина на собствениците на пътищата, а поради невнимание на водачите.
Близо 3500 акта са били съставени на водачи и се извършвали периодични специализирани полицейски операции (СПО) и контрол на скоростния режим. Те се правят с технически средства на мобилни устройства в автомобил те се поставят на места, където има концентрация на ПТП.
Сподели, че нямат уред, с който да измерват силата на звука от автомобилите, а актовете, които правят в такива случаи, падат в съда.
От отчета става ясно, че заловени количества наркотични и упойващи вещества за 2023-та са канабис – 8,3215 кг, растения от канабис в стръкове – 59 бр., метамфетамин- 2615 кг, кокаин – 0,007 кг, и 13 дизайнерски наркотици – таблетки.
„Искам да благодаря на служителите на МВР – Харманли за съвместена работа. Благодаря, но знам, че има още какво да се желае за спокойствието на гражданите”, каза кметът Мария Киркова.
Светлана Николова допълни: „Прочетох, че процентът на разкриването на престъпленията се е увеличил почти двойно и това заслужава адмирации предвид трудностите, пред които работи Вашата институция. Поздравявам Ви и пожелавам този процент да се увелича още повече.“
„Благодаря за добрите новини“, обобщи председателят на ОбС Ангел Цанков, който сега е на тази длъжност след дълги години работа в полицията.

МВР ще охранява териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците, а не както е сега – тази дейност да се извършва от частни фирми. Това реши парламентът в края на месец март, като прие окончателно промените в Закона за МВР, предложени от ГЕРБ-СДС и ДПС.
До един месец договорите на частните фирми, които до момента охраняваха центровете за бежанци, трябва да бъдат прекратени.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 16, 2024 10:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама