С изложба започнаха тържествата за Деня на Харманли

Милена Митева
От Милена Митева април 27, 2018 16:13

С изложба започнаха тържествата за Деня на Харманли

С впечатляваща живописна изложба на родения в Любимец художник Неделчо Кучков стартираха тържествата в Града на Белоногата по повод Празника на града – 2 май.
Откриването й бе в Културния център на 24 април, вторник. Присъстващите имаха възможност да видят 20 уникални творби в ярки цветове и форми, подредени в седмата самостоятелна изложба на твореца.
Той е имал участие и в общи изложби в България, Германия, Полша, Унгария, Беларус, а негови картини са притежание на колекционери и галерии в България, Гърция, Франция, Германия, Япония и САЩ.
„През годините в тази изложбена зала са представяли свои творби, много и известни имена и автори.
Обаче малцина са тези, които са успявали да овладеят това художествено пространство, малцина са тези, които са съумели да оставят диря, в това пространство и малцина са били така ясно и отчетливо разбираеми в своя художествен и авторски изказ”, сподели кураторът Тамер Халил.
„Искрено се надявам да се превърне, в празник на цветове, нюанси и колорит…”, допълни той.
На почитателите на това изкуство и своите гости господин Кучков каза: „Изключително съм щастлив, защото изкуството изигра най-важната си роля – да прокарва мостове, да потвърждава стари приятелства и да създава нови. Община Харманли и гражданите на града в свое лице вече имат един нов приятел, имат мен. “
„Художник като Неделчо рядко се намира, пък по никакъв начин не може да се сбърка. Виждала съм много негови неща и съм му се радвала винаги. Това, което вие виждате, не е живопис – това е поезия, която е родена от сърцето и душата на художника, превъплътена на платното от ръката с неговата пъстра палитра. Аз поне така я възприемам и съм убедена, че някои от вас също ще погледне на нея по този по-различен начин, но всяка картинка е едно вътрешно пиршество на духа. Благодаря на Харманли, че сте го поканили”, каза поетесата Ели Видева
Експонатите, част от които вече са продадени, ще останат в Харманли до 15 май, вторник.
На 27 април, петък, от 13,00 часа на язовир „Кюмурлука“ ще бъде откриването на Държавното първенство по корабомоделен спорт.
От 18,00 часа на същия ден жителите и гостите на Харманли ще могат да присъстват на юбилеен концерт по повод 70 години танцово изкуство в Харманли – „Танцът …магия за очите и душата“. Началото ще бъде в 18,00 часа в НЧ ”Дружба – 1870”.
На 28 април, събота, за феновете на мотори ще се състои Рокерско шоу и национална мото среща „Харманли 2018“. Началото ще бъде в 11,00 часа на бул. ”България” до (Динковия магазин).
От 19,00 часа на спортно игрище на „Тенис кортове“ ще се състоят финалите на общински турнир по футбол и награждаването на финалистите.
За 29 април, неделя, от 14.00 часа на язовир „Кюмурлука“, край Харманли ,е предвидено награждаване на победителите от държавното първенство по корабомоделен спорт.
На 30 април, понеделник, в Исторически музей Харманли от 16.00 часа ще бъде открита изложба „Банкноти и монети от миналото“.
На 1 май, вторник, в ресторант „Градска градина“ от 10,30 до 17,00 часа ще се проведе „Транс ГурмеТур“ – изложение на уникални напитки и кулинарни изделия, типични за региона. Проект на Сдружение „Юнити“ в сътрудничество със Сдружение „ Бизнесът за Харманли“, Община Харманли и ХТПП – Хасково.
От 20,00 часа на лятна сцена в градската градина ще стартира концертът на рок легендата на Харманли Петър Дичев и група „Славяни“.
На връх празника – 2 май, сряда, от 9,30 часа в църквата „Св. Атанасий“ ще има тържествена литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли.
От 11,00 часа в конферентна зала на Културния център ще се състои Тържествената сесия на ОбС.
В 19,30 часа на площад „Възраждане“ харманлийци ще пеят и танцуват с Любо Киров и Невена Цонева.

Милена Митева
От Милена Митева април 27, 2018 16:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама