Съдия Таня Станкова е дисциплинарно уволнена

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 13, 2022 09:57

Съдия Таня Станкова е дисциплинарно уволнена

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 10 - 16 юни 2022 г., брой 22/1000, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Съдията по вписванията Таня Станкова бе уволнена дисциплинарно. Заповед за това ѝ бе връчена в последния ден на месец май.
Това стана след извършена проверка от Инспектората на подадените декларации по Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. Тя е приключила с налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“ със Заповед на министъра, защото близо 2 години е била на работа в нарушение на закона.
На питане на „Сакарнюз“ от Министерството на правосъдието ни съобщиха, че през ноември 2021 г. е образувано дисциплинарно производство срещу лицето за нарушения, представляващи виновно неизпълнение на служебните задължения по смисъла на няколко алинеи от чл. 328.
След назначението си през ноември 2019 г. на длъжността „Съдия по вписванията“ съдия Станкова е трябвало в едномесечен срок да предприеме необходимите действия за излизане от търговските дружества, в които е участвала.
През декември същата година е предприела действия за заличаване на факта, че е физическо лице – едноличен търговец, под името ЕТ „СТИЛЯН – ТАНЯ КАЦАРОВА“. Тя обаче е имала участие и в дружество „СГ 1116“ ЕООД. Излезнала е от него две години след назначаването си на държавна длъжност. На 8 октомври 2021 г. има подадено заявление и на 14-и, същия месец, Таня Станкова е заличена като едноличен собственик на капитала и управител на дружеството.
Таня Станкова е дъщеря на хасковския депутат от ГЕРБ Георги Станков, който на Парламентарни избори през 2021 година бе шампион по преференции.
Докладът на ръководителя на Инспектората е изпратен до Окръжна прокуратура – Хасково, но от там няма информация дали са предприели някакви действия.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 13, 2022 09:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама