Съветници продължават да закопават финансово общината си

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 9, 2021 18:38

Съветници продължават да закопават финансово общината си

Акценти

  • Регионален вестник, # 36/968 година XVIII, 8 - 14 октомври 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Съветници продължават да спират докладни, свързани с увеличаване финансите на общината. На последната сесия хората на ГЕРБ, БСП, отцепилите се от групата „Възраждане“ – Пламен Минчев и Митко Батчев, Наско Стоянов и Тодор Коджаманов от „Лидер“ блокираха две точки, от които зависи увеличаване на бюджета.
Първата бе за отпускане на безлихвен заем от 44 185, 26 € за финализиране на проект по Трансгранично сътрудничество с Турция, който цели да популяризира общината като туристическа дестинация. За да се финализира този проект, тези пари трябва да се дадат от Общината, а след това ще се възстановят от финансиращия орган. Средствата за временен безлихвен заем ще бъдат осигурени от временно свободни средства, които към 31 юли са 937 хиляди лв. Те трябва да се възстановят на общинския бюджет до 90 дни от подаване на искане за окончателно плащане пред управляващия орган.
Докладната на кмета не се прие и при това положение има вероятност Община Тополовград да бъде принудена със свои средства да покрие бюджета на целия проект, който е 220 925,13 евро.
Другата докладна, по която новото мнозинство отново показа мускули, е приемането на Отчет по изпълнението на Бюджета на Общината за 2020 година.
Тя бе отхвърлена и така той не може да се внесе в Министерството на финансите в срок до 30 септември, което е задължително условие.
Невнасянето на приет отчет блокира достъпа на Община до всякакви проекти.
Никой от тези, които не гласуваха отчета, не използва своето право да обясни с какви мотиви не е подкрепил искането.
За 2020 година изпълнението на бюджета е 11 050 007 лева.
Приходите от дълго-трайни държавни дейности е 7 093 995 лв.:
– от местни дейности – 3 935 159 лв.;
– дофинансиране – 20 853 лв.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 9, 2021 18:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама