Съветници поставят Общината пред непосилна дилема

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 26, 2022 09:07

Съветници поставят Общината пред непосилна дилема

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 14 - 20 октомври 2022 г., брой 37/1015, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Мнозинството в ОбС Тополовград обрича Общината на непосилната за нея дилема – или хората стоят на тъмно, или да съкратят десетки служители от администрацията. То със садистично  удоволствие отхвърли внесената от кмета Божин Божинов за трети път докладна за изграждане на общински фотоволтаици, с което се цели да се намалят разходите за електроенергия.
Хората на ГЕРБ, БСП и БДЦ (Атанас Анастасов, Васил Сяров, Катя Господинова, Светла Михайлова, Пламен Минчев, Наско Стоянов, Тодор Коджаманов, Янко Илиев, Кера Спирова) отново показаха, че личният интриги за тях са по-важни от защита на обществения интерес, за който са се заклели като съветници.
В потвърждение на това бе поведението на съветникът Стоянов, който в момента бърза да изгради свой фотоволтаичен парк, но не подкрепи това намерение на Общината.
Той предложи да се чака новото правителство и да се надяват, че ЕС ще направи облекчения за Общините.
Кметът Божин Божинов ги прикани на няколко пъти да изкажат правилното според тях решение, за да не обричат хората на общината на тъмно и на студено, но те отвръщаха с ирония.
Никой от неподкрепящите не изтъкна сериозни аргументи против тази инвестиция, а вместо това започнаха да четат протокола от предишното заседание на ОбС и да се заяждат за дребни неща, нещо което Кера Спирова и Васил Сяров правят винаги на подобен форум. Спирова чете стенограмата от миналата сесия и искаше обяснение на всяка изречена дума. Тя се опита да демонстрира юридическите си познания като цитира членовете от някакъв закон, които така и не обясни какво гласят.
Сяров например заяви, че в докладната не се обяснявало какви ще бъдат панелите, колко ще са на брой и т.н.
За съветника Спирова бе по-важно дали кметът е ползвал командировка, когато отиде като доброволец да помага в наводненото село Каравелово.
Докладната се разглеждаше на редовната сесия, но се оказа, че има непълноти. След това бе преработена от председателя Пламен Минчев, който е и юрист, и бе внесена отново на извънредната сесия, но и той не я подкрепи.
Нещо повече, Кера Спирова, другият юрист в ОбС, заяви категорично, че докладната не била издържана юридически, но и тя не знае как да се оформи правилно.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 26, 2022 09:07
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Manol октомври 27, 10:14

    Да се съкрати администрацията, защо толкова се разду през последните години?!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама