Съветници не подкрепиха намерение на инвеститор

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 20, 2021 08:37

Съветници не подкрепиха намерение на инвеститор

Акценти

  • Регионален вестник, # 22/954 година XVIII, 11 - 17 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Съветниците от оформилата се опозиция в ОбС – Тополовград създадоха пречка инвеститор да реализира инвестиция в село Владимирово. Те не подкрепиха докладна, с която дружеството „СПА ЕКО ТУР“ ЕООД иска разрешение за започване на процедура за смяна предназначението на поземлените имоти в местността Малък яран – от горска урбанизирана, в площадка за изграждане на фотоволтаична централа.
Според съветника от ГЕРБ Катя Господинова, съгласно закона промяна на предназначението на тези терени е строго регламентирано в него е записано само при кои обстоятелства може да се даде това разрешение. Допуска се само ако изграждането на този проект е от полза на общината. Тя и съветниците от нейната група не са убедени, че това ще е така.
В докладната е записано, че законът разрешава подобни промени при наличие на решение на ОбС, когато проектът ще обслужва нуждите на Община Тополовград.
Думата взе заместник – кметът Данчо Трифонов. Той обясни, че пазарът на електричество вече е либерален и всяка фирма може да си купува директно от производител, от който смята, че ще и е най-изгодно. „Нищо чудно някоя фирма да сключи договор с тази фотоволтаична централа и да купува ток от нея“, заключи той.
Това не бе прието като аргумент и съветниците от ГЕРБ, плюс този от БСП и групата на Наско Стоянов не подкрепиха решението в докладната представена от кмета.
Очаква се на следващото заседание да присъства представител на инвеститора, който да обясни каква може да бъде ползата за общината.

Справка в Търговския регистър показва, че фирма „СПА ЕКО ТУР ЕООД“ с е основана на 4 март 2008 година. Седалището на компанията се намира в с. Долен, а началният внесен капитал е 5,000 лева. Едноличен собственик на капитала е Деница Грудева Сивчева. Тя участва като собственик и съдружник в още 7 фирми. Това са „Опеци“ ООД, „Дана Инвестмънт“ ЕООД, „Спа инвест“ ЕООД, „Дарекс експорт“ и „Спа еко тур“ ЕООД, Удресайклинг – Пламен Петков, „Пламинвест“.
Към 8.06.2021г има създадени две нови дружества. Едното е „Парк Владимирово“ ЕООД, а другото е „Парк Скала“ ЕООД. И двете са с внесен капитал по 50 лева и са регистрирани в Стара Загора, п.к. 6000, ул. „Поп Минчо Кънчев“ № 120, ет. 1, ап. 3

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 20, 2021 08:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама