Съветници блокираха достъпа на Община Тополовград до нови проекти

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 30, 2021 14:40

Съветници блокираха достъпа на Община Тополовград до нови проекти

Акценти

  • След като правителството от 10 години не отпуска допълнително средства за Тополовград, това вече правят и някои съветници

Свързани публикации

С още две докладни, които касаят подобряване финансовото състояние на Община Тополовград бяха отхвърлени от новото мнозинство в Общинския съвет. То е от съветниците на ГЕРБ, БСП, отцепилите се от групата „Възраждане“ Пламен Минчев и Митко Батчев и Наско Стоянов и Тодор Коджаманов „Лидер“.
Първата бе за отпускане на безлихвен заем от 44 185, 26 € за финализиране на проект по Трансгранично сътрудничество с Турция, който цели да популяризира общината като туристическа дестинация. За да се финализира този проект, тези пари трябва да се дадат от Общината, а след това ще се възстановят от финансиращия орган.
Докладната на кмета не се прие и има голяма вероятност Община Тополовград да бъде принудена със свои средства да покрие бюджета на целия проект, който е 220 925, 13 евро.
Другата докладна, по която новото мнозинство демонстрира инат, е приемането на Отчет по изпълнението на Бюджета на Общината за 2020 година. Тя бе отхвърлена и така той не може да се внесе в Министерството на финансите до 30 септември, което е задължително условие.
Невнасянето на приетия Отчет блокира достъпа на Община до всякакви проекти.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 30, 2021 14:40
Напиши коментар

1 Коментар

  1. камилар септември 30, 17:34

    Тия гербажии не разбраха ли че времето им отмина. Докога ще ги траят хората … толкова години не даваха нищо за общината Бойко съсипа държавата а те община Тополовград

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама