Съветниците започнаха с увеличение на заплатите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 30, 2023 08:25

Съветниците започнаха с увеличение на заплатите

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 45/1069, година XX, 01 - 07 декември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Определяне размера на заплати на кметове на общини и на населени места оказаха едни от най-спешните докладни на първите заседания на местните Общински съвети. В Симеоновград, Стамболово, Маджарово, Елхово и Харманли това бяха едни от приоритетите им.
Докато в тези общини народните избраници гласуваха новите си възнаградения, в Харманли създалото се мнозинство парламентаристи отказаха да ги сведат до размер, подобаващ на обществената работа, която те извършват.
Двама съветника от ПП и ДБ предложиха да получават по-малко от сегашните си заплати, но ГЕРБ, БСП, ДПС и „Възраждане“ не приеха това.
В Симеоновград определиха заплатата на кмета Милена Рангелова и на председателя на ОбС Светлана Манолова.
В Маджарово на втората сесия, състояла се на 24 ноември, всички гласуваха докладна записка на кмета Ерджан Юсуф относно определяне на основните месечни заплати и допълнителните възнаграждения на кмет на община и кметове по села.
Същото стана и в Стамболово, където кметът на общината Аднан Йълдъз предложи да определят размера на трудовото му възнаграждение и на допълнително такова за трудов стаж и професионален опит освен на него и на колегите му по селата.
В ОбС - Елхово това една от точките, която ба Дневния ред на второто заседание.
По-различно е положението в Минерални бани, където определиха възнаграждението на кмета да е по-малко от взиманото досега. Също така местните парламентаристи решиха месечната заплата на общински съветник да е в размер на 20% от средната брутна заплата на Общинска администрация.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 30, 2023 08:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама