Съветник гласува 100 000 за училище, управлявано от жена му

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 26, 2021 21:51

Съветник гласува 100 000 за училище, управлявано от жена му

Акценти

  • Първата сесия на новоизбрания председател Пламен Минчев бе съпроводена със скандал и напускане на съветници

Да се отпуснат 100 000 лв. от капиталовите разходи на Община Тополовград за покупка на котел на училище гласува мнозинството на ОбС днес. Своят глас даде и Тодор Коджаманов, съпруг на Милена Коджаманова, директор на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Въпросните средства бяха предназначени за ремонт на разбитата улица „Дунав“ в града, но мнозинството промени предложението в докладната.

От счетоводството на Общината ги предупредиха, че училището има над 100 000 лева преходен остатък (неусвоени пари), а след като бюджетът им тази година е увеличен, те ще се удвоят. При това положение могат да си купят спокойно котел, а 100-те хиляди да останат за ремонт на пътища в общината.

Дадоха за пример как в друго училище подобен котел са купили за 35 000 лева.

Кметът Божин Божинов предложи, след като министърът Красимир Вълчев е почетен гражданин на общината и винаги се е отзовавал на техни молби, да го запознаят с проблема и помолят да им отпусне пари.

Тези аргументи не се приеха и съветниците от ГЕРБ, плюс отцепилите се от групата на „Възраждане“ – Пламен Минчев и Митко Батчев,  и групата на „Лидер“ – Наско Стоянов и Тодор Коджаманов. Така образувалото се мнозинство наложи своето становище.

Точката бе част от приемането на Бюджет 2021 на общината, гласуван от тях на сесията, водена от новоизбрания председател на ОбС – Пламен Минчев. Той бе обвинен от служители от Общинска администрация и юриста на Общината, които на няколко пъти поискаха да кажат мнението си по приемането на точките, но той не им позволи.

В резултат на това стана скандал, след който в залата остана само новосформираното мнозинство.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 26, 2021 21:51
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Кунка Каваклийска февруари 27, 11:05

    Ох, Каваклийци, много сте озлобяли! Толкова ли не Ви разбират кухите кратуни, че сте общност и трябва да се държите заедно?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама