Съветник гласува 100 000 за училище, управлявано от жена му

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 26, 2021 21:51

Съветник гласува 100 000 за училище, управлявано от жена му

Акценти

  • Първата сесия на новоизбрания председател Пламен Минчев бе съпроводена със скандал и напускане на съветници

Свързани публикации

Да се отпуснат 100 000 лв. от капиталовите разходи на Община Тополовград за покупка на котел на училище гласува мнозинството на ОбС днес. Своят глас даде и Тодор Коджаманов, съпруг на Милена Коджаманова, директор на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Въпросните средства бяха предназначени за ремонт на разбитата улица „Дунав“ в града, но мнозинството промени предложението в докладната.

От счетоводството на Общината ги предупредиха, че училището има над 100 000 лева преходен остатък (неусвоени пари), а след като бюджетът им тази година е увеличен, те ще се удвоят. При това положение могат да си купят спокойно котел, а 100-те хиляди да останат за ремонт на пътища в общината.

Дадоха за пример как в друго училище подобен котел са купили за 35 000 лева.

Кметът Божин Божинов предложи, след като министърът Красимир Вълчев е почетен гражданин на общината и винаги се е отзовавал на техни молби, да го запознаят с проблема и помолят да им отпусне пари.

Тези аргументи не се приеха и съветниците от ГЕРБ, плюс отцепилите се от групата на „Възраждане“ – Пламен Минчев и Митко Батчев,  и групата на „Лидер“ – Наско Стоянов и Тодор Коджаманов. Така образувалото се мнозинство наложи своето становище.

Точката бе част от приемането на Бюджет 2021 на общината, гласуван от тях на сесията, водена от новоизбрания председател на ОбС – Пламен Минчев. Той бе обвинен от служители от Общинска администрация и юриста на Общината, които на няколко пъти поискаха да кажат мнението си по приемането на точките, но той не им позволи.

В резултат на това стана скандал, след който в залата остана само новосформираното мнозинство.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 26, 2021 21:51
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Кунка Каваклийска февруари 27, 11:05

    Ох, Каваклийци, много сте озлобяли! Толкова ли не Ви разбират кухите кратуни, че сте общност и трябва да се държите заедно?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама