Сценарий като за филм се разигра между мъже, автомобил и полиция

Сакарнюз
От Сакарнюз април 25, 2024 07:52

Сценарий като за филм се разигра между мъже, автомобил и полиция

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 16/1088, година XXl, 19 - 25 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Жител на симеоновградското с. Константиново е задържан след сигнал за кражба на автомобил. На 17 април в 9:15 ч. 20-годишен от харманлийското с. Бисер подал сигнал, че му е откраднат лекият автомобил „Фолксваген“, паркиран пред дома му.
Малко след това през изградено в Харманли КПП полицаи забелязват движещата се кола и са подали сигнал за проверка със стоп палка. Шофьорът не се е подчинил и продължил движението си към Симеоновград, където отново му е подаден сигнал за спиране. Водачът отново е продължил движението си към АМ “Марица“. Последван е от 3 служебни автомобила и на км. 29 е заловен.
Изяснило се е, че пасатът е управляван от 38-годишен, който е отказал проби за алкохол и наркотици, за което са му съставени актове по Закона за движение по пътищата. В хода на работата се е изяснило, че на излизане от с. Бисер е извършил пътно произшествие като е ударил последователно две паркирани коли.
В хода на действията е разпитан и собственикът на колата, който признал, че умишлено е подвел органите на реда, като е обявил колата за открадната. Той обяснил постъпката си с това, че спазарил колата за продаване със задържания и получил капаро, но като разбрал, че е извършил ПТП решил да я обяви за открадната, тъй като все още се водела на негово име.
Работата по образуваното досъдебно производство продължава.
При друг случай сигнал за самокатастрофирал автомобил е получен на 16 април в 19:30 ч. в РУ – Тополовград. Гражданин е съобщил, че в канавка на пътя между града и с. Орешник е катастрофирал лек автомобил „Ауди“.
Пристигналите на място полицаи констатирали, че водачът му е напуснал местопроизшествието. Изяснено е, че колата е на 34-годишен от града, който е издирен.
При справка станало известно, че е неправоспособен и е с влязло в сила наказателно постановление.
26-годишен пък е бил в ареста на РУ – Свиленград за нарушение на пътния закон. Техническото средство отчело употреба на наркотик. Съставен му е акт и е обра-зувано досъдебно производство.

Сакарнюз
От Сакарнюз април 25, 2024 07:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама