Стоян Караиванов стана „Музикант на годината за 2022 г.“

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 28, 2023 06:39

Стоян Караиванов стана „Музикант на годината за 2022 г.“

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 30 – 06 юли 2023 г., брой 25/1049, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Бандонеонистът Стоян Караиванов е носителят на отличието „Музикант на годината 2022“ в националната анкета на предаването Allegro vivace на програма „Хоризонт“ на БНР.
Отличието му беше връчено на тържествена церемония, която се проведе на 23 юни в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ под патронажа на Министерство на културата.
25-годишният Стоян Караиванов е най-младият победител в 32-годишната история на националната анкета „Музикант на годината“. Той е получил най-много гласове от подадените рекордни близо 7 хил. редовни вота, съобщава БНТ.
Изминалата 2022 г. бе изключително успешна за Караиванов. Той дебютира и със Симфоничния оркестър на БНР под палката на маестро Пламен Джуров.
През миналата година музикантът дебютира и като диригент, дирижирайки увертюрата от „Сватбата на Фигаро“ и “Концерт за пиано №20” на Моцарт. Солистка бе пианистка Теди Занева.
Участва и във форума „Подиум на младия диригент“ във Видин в зала „Филхармония“ с оркестър „Симфониета“.
През миналата година на церемонията „Музикант на годината 2021“ той беше отличен със специалната награда „Олга Камбурова“ в подкрепа на млад талант.

На сцената на галаконцерта се случи още едно щастливо събитие. Стоян Караиванов предложи брак на любимата си Ася, която каза „Да“.

Снимка: БНР

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 28, 2023 06:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама