Стотици се стекоха при откриване на барелефа на отец Чъкърък в Одрин

Сакарнюз
От Сакарнюз март 21, 2024 19:10

Стотици се стекоха при откриване на барелефа на отец Чъкърък в Одрин

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 12/1084, година XXl, 22 - 28 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

На 17 март беше открит барелеф на отец Александър Чъкърък в българската църква „Свeти Георги“ в Одрин. Със молитва в църквата бе почетена паметта на свещеника, след което в знак на обич и признателност бяха поднесени венци и цветя.
За събитието се стекоха стотици българи и турци, които почетоха паметта на отеца, който дълги години честно, скромно и всеотдайно служеше на православната вяра и приобщаваше българската диаспора в Одрин и околностите. Сред официалните гости бяха Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България, Ангел Чолаков, Юнус Сезер, д-р Ертурул Танръкулу и др.
Поклонението бе организирано от общината в Одрин, Генералното консулство на Република България в Одрин, Съюза на тракийските дружества в България, Тракийския научен институт и Българската екзархия в Истанбул.
Автор на барелефа е Камен Старчев и той бе изграден по инициатива и със средства на Съюза на тракийските дружества в България, на Тракийския научен институт, на признателни тракийци и дарители.

Сакарнюз
От Сакарнюз март 21, 2024 19:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама