Срещу „войната по пътищата“протестираха в 14 града

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 27, 2023 08:02

Срещу „войната по пътищата“протестираха в 14 града

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 26 май - 1 юни 2023 г., брой 20/1044, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

На 21 май Тополовград се включи в Националния протест под мотото „Да спрем войната на пътя и спасим човешки животи“. Това, както в общо 14 града в страната, бе протест срещу безсмислените катастрофи и произшествия по пътищата и нелепата гибел на млади хора и всички останали.
Организатор в Тополовград, както и в страната, е Иван Спасов.
Пред малцината събрали се той каза следното: „Искаме, когато има наличие на алкохол, наркотици и грубо нарушение на ЗДвП, да се считат за умишлени престъпления. Защото в момента ги гледат като неумишлени престъпления. …Това е нашият четвърти протест. Отдавна пледираме Народното събрание да вземе мерки и да промени ЗДвП, НК и НПК, но това така и не се случва. Затова ако и днес не ни чуят, следващия път ще преминем към гражданско неподчинение. Ще продължаваме, докато не ни чуят!“.
Полицията от сакарския град съдейства на протестиращите, като спря движението по пътя за Елхово и осигури реда за протичането на гражданската проява. Затварянето продължи около 15 минути от 11:15 часа и в него участваха малко хора, но все пак по-важното бе, че се чу гласът и на хората от сакарския край.
Протестиращите почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите при ПТП.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 27, 2023 08:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама