Сметосъбирането на Хасково ще струва 18 000 000 лв.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 28, 2021 09:26

Сметосъбирането на Хасково ще струва 18 000 000 лв.

Акценти

  • Регионален вестник, # 34/966 година XVIII, 24 - 30 септември 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Дружество по закона за задълженията и договорите (ДЗЗД) „Грийн Партнърс – БКС“ е единственият кандидат за сметосъбирането в община Хасково в обществената поръчка. То е от фирмите „Грийн Партнърс“ АД и „БКС-Христо Нанев“ ЕООД, а офертата е по- дадена преди крайния срок – 2 септември. Цената, която са обявили за от Община Хасково е 18 500 000 лв.
Изпълнителят ще трябва да събира и извозва битови отпадъци от територията на град Хасково до Регионалния център за третиране на неопасни отпадъци в землището на село Гарваново и почистване на територии за обществено ползване, което включва миене и метене.
Събиране и извозване на битови отпадъци от територията на гр. Хасково до депото за РЦТНО в землището на с. Гарваново. Обслужването обхваща цялата територия на града, почистване на съдове за смет от място и около тях.
През зимния период се обслужват и съдове за пепел.
В изискванията на възложителя е записано, че основните операции са:
– миене на уличните платна и регули с маркуч или дюзи;
– миене на тротоари, площадки и извозване на наноси.
Почистване на територията за обществено ползване включва ръчно метене на улиците на града и машинно метене на основните булеварди, улици, площади.
През зимния период при снеговалеж се из- вършва ръчно почистване на сняг и лед на обслужващите територии. Дейността включва и почистване на коритата на р. Хасковска и р. Бели кладенец.

В Търговския регистър е записано, че „Грийн Партнърс“ АД е с адрес София, п.к. 1138, район „Младост“, бул. „Цариградско шосе”, №48-50. Има внесен капитал 50 000 лева, а в Съвета на директорите са Пламен Йорданов Цонков, Владислав Ростиславов Лазов и Кирил Ангелов Леков.
„БКС-Христо Нанев“ ЕООД също е регистрирано в столицата, п.к. 1360, ж.к. „Люлин“, ул. “722-ра”, №2, ет. 2. Внесеният му капитал е 149 990 лева, а едноличен собственик е Христо Петров Нанев.

На 3 януари 2017 година „Грийн Партнърс БКС – 2016“ е сключила договор за същата дейност за срок от пет години с община Хасково, на стойност 15 000 000 лева. Той изтече и затова общината обяви нова обществена поръчка.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 28, 2021 09:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама