Смениха началниците на митническите пунктове

Сакарнюз
От Сакарнюз април 1, 2024 12:09

Смениха началниците на митническите пунктове

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 13/1085, година XXl, 29 - 04 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Началниците на най-големите митнически пунктове в страната са сменени през седмицата. Сред тях са тези на „Капитан Андреево“ и „Лесово“ – на границата с Турция и на „Калотина“ – със Сърбия. Това съобщи“ Старият мост“, след отговор от Агенция „Митници“.
Преди около месец финансовият министър Асен Василев съобщи за промени в ръководстовото на агенция „Митници“. Така досегашният шеф на „Митниците“ Павел Тонев стана съветник на Василев, а заместничката му Петя Банкова оглави агенцията. Неин заместник е Георги Александров, който смени на този пост Лъчезар Кръстев.
За директор на Териториална дирекция „Митница Пловдив“ е назначен Мирослав Беляшки. Той наследява поста от Евелина Харизанова.
Георги Господинов, управлявал от 2021 г. досега митническия пункт на КГПП „Капитан Андреево“ сдава поста на Мария Диманова, която работи от дълги години там.
Промени има и при началниците на смени на „Капитан Андреево“. Досегашните ръководители преминават на други длъжности.
На митнически пункт „Лесово“, където началникът беше командирован служител, ръководството се поема от Мирослав Сарандиев, който е служител на териториална дирекция „Митница Бургас“ – МП „Капитан Андреево“. Преди години Сарандиев също е ръководил митническия пункт „Лесово“.

По сигнал от Австрия 20 митничари са уволнени заради искани подкупи
„Проверките са във връзка с информации, постъпили в Агенция „Митници“ от различни източници, в това число партньорски служби, включително и по повод сигнали от австрийското правителство, че на австрийски превозвачи са искани подкупи, за да не бъдат подлагани на митническа проверка и да не чакат на българската граница. До приключване на проверките служителите са остранени от работа“, коментираха от Агенция „Митници“.

Сакарнюз
От Сакарнюз април 1, 2024 12:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама