Слово за 24 май

Сакарнюз
От Сакарнюз май 24, 2024 10:34 Updated

Слово за 24 май

Акценти

  • Нека, както поколения българи преди нас, да ценим високо културата, просветата и науката, да опазим своята писменост и стремежа към знания и напредък!

Свързани публикации

Уважаеми ученици, учители, родители, скъпи дейци на българската книжовност, просвета и култура,
Най-сърдечно Ви поздравявам с 24 май – празника на българската просвета, култура и на славянската писменост!
24 май е символ на духовност, ден на признателност към делото на св. братя Кирил и Методий. Азбуката, сътворена от тях, е най-ценното наследство за България и за другите славянски народи. Днес, буквите на България са азбука и на Европа, и ние имаме пълното право да се гордеем с това. Славянската писменост е уникален духовен подвиг. Словото ни дава път, посока и смисъл. То е вечно и неподвластно на времето. В това е и голямото му чудо – да помни, да претворява, да възкресява. Ето защо да познаваш и съхраняваш българския език, не е въпрос само на образование, а на принадлежност към народ и родина.
Нека не позволяваме да ни завладее склонността единствено към лесен и приятен живот, да се съпротивляваме срещу манталитета на пошлото и посредственото, срещу бездушието и грубостта, а да запазим живо в нас духовното безпокойство! Знанието е сила и още по-важно – достъпна за всекиго сила, която е променила и ще продължава да променя света към по-добро. Защото знанието винаги гледа в бъдещето.
Нека, както поколения българи преди нас, да ценим високо културата, просветата и науката, да опазим своята писменост и стремежа към знания и напредък!
Пожелавам Ви успехи в усилията да съхраните и да развиете културната идентичност на българската нация и да продължите да работите с воля, упоритост и професионализъм в името на българското образование.
На Вас, скъпи ученици, пожелавам да помните своя род и език, да отстоявате идеите на св. братя Кирил и Методий за равнопоставеност на народите и за толерантност към различията!

Сакарнюз
От Сакарнюз май 24, 2024 10:34 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама