След ремонт на ремонта извадиха тоалетна хартия от водопровод

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 16, 2024 18:48

След ремонт на ремонта извадиха тоалетна хартия от водопровод

Акценти

  • Тя е била поставена от работници, които изградиха новата канализаця на улицита

Свързани публикации

Няколко рула тоалетна хартия извадиха от новия водопровод на ул. „Кл. Охридски“, Харманли. Това стана след ремонт на ремонта на новите PVC тръби, положени след рехабилитацията на улицата.

Въпросният участък бе ремонтиран в средата на декември 2023 г. след като там бе възникнала авария. Тя бе от дефектно пластмасово коляно. Подмениха го работници от фирмата, която изгражда новата канализация, защото тя е в гаранция.

Ден след това потребителите на ВиК от тази част на града и от пожарната се оплакаха, че налягането на водата при тях е намаляло чувствително.

Наложи се работници от ВиК – Харманли да разкопаят отново този участък, а след като отрязаха новоремонтираната тръба, извадиха от нея остатъци от няколко рула тоалетна хартия.

Примитивната технология с използването на тоалетна хартия се използва, когато трябва да съединят две пластмасови тръби чрез нагряване. За да стане добра спойката, те трябва да са топли и достатъчно и сухи. Макар че водата в тръбите е спряна, то в нея се съдържа малко количество. За да се спре то да не попречи на спойката , майсторите пъхат в тръбата тоалетна хартия, която подсушава и спира теча. Така тръбите се загряват и спойката става.

Тоалетната хартия остава в тръбите и с времето се разлага и се пие от потребителите.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 16, 2024 18:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама