Владиката отслужи литургия на Трифоновден в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 14, 2022 14:08

Владиката отслужи литургия на Трифоновден в  Харманли

Акценти

  • Владиката връчи Благодарствен знак за заслуги към Старозагорската епархия на Мария Киркова заради отпуснат и средства за "Иван Рилски"

Свързани публикации

Певици от „Харманлийски славеи“ вдигнаха настроението на празника Трифоновден в Харманли. Честването му започна в храм „Свети Трифон“ с Утринно Богослужение и Света Божествена Литургия, отслужени от НВП Старозагорски Митрополит Киприан и свещеници от Харманлийска духовна околия.
След това пред събралите се харманлийци и гости приветствие поднесе кметът Мария Киркова и председателят на клуб „Възрожденец” Мирослав Стойчев.
Старозагорският Митрополит Киприан връчи Благодарствен знак за заслуги към Старозагорската епархия на градоначалника за отпуснатите от Община Харманли пари за ремонта на храм „Св. Иван Рилски“.
След ритуалното за- рязване бе раздаден курбан, осигурен от Община Харманли, и вино, произведено от винарните в региона.
Пред множеството хора се изявиха малките „Харманлийски славеи“, с вокален педагог Жеко Ангелов, а танцьори от ТК „Гергана“ и ТС „Хорищенци“ накараха най-емоционалните привърженици на празника да се хванат на хоро.
Тази година времето бе подходящо за празнуване и по цялата местност Трифончето хората бяха насядали по поляните, пиеха вино, а скарите до тях печаха подходящи мезета.
Аромат на печено и хороводна музика се чуваше и от съседните вили, които бяха изпълнени с празнуващи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 14, 2022 14:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама