След Бойко държавата се възстановява

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 21, 2022 07:55

След Бойко държавата се възстановява

След управлението на Бойко Борисов държавата се възражда. Това показват статистическите данни. Безработицата е най-ниска то 32 години насам, и към момента е 4,6%. Превозвачите имат ръст, индустрията бележи подем, оръжейниците, производителите на горива, на торове, на зърно, аптекари имат трицифрени печалби.

В резултат на това, в държавата влизат повече пари, които нейните управляващи с охота разпределят на принципа да не се ощетят някои хора.

Всички данни показват, че няма икономическа криза.

Тази дума се използва от много медии да се всява страх, а правителството се възползва от това и прахосва държавни пари. Те обаче отиват у богатите, а не у хората, които се нуждаят от тях.

Правителството „Петков“ обяви план, които ще коства на бюджета близо 2 милиарда лева, които ще бъдат раздадени. От обявените марки ставя ясно, че държавата се се е заела да увеличи благосъстоянието на богатите. Ще дава по 25 ст на литър гориво, ще намялява ДДС, ще продължава да плаща електроенергия на печеливши фирми.

При тази ситуация тези, които ползват повече гориво, (а това са в големите градове), ще взимат повече пари, а тези, които не могат да си позволят частен превоз ще получат малко или нищо.

Ще се облажат и шофьорите, които си направиха фирми на превозвачи, макар че за този месец имат 18% ръст на оборота.

Другата мярка на правителството е намаляването на ДДС и премахването му от производството на хляб. От това насъщия няма да поевтинее, защото този филм сме го гледали. Бойко намали ДДС на ресторанти, защото председателят на Българската асоциация на заведенията му е приятел, но от това цените в ресторантите не бяха намалени.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 21, 2022 07:55
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Анжело май 21, 16:52

    Глупости, Иване…

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама