Сеирджии не свидетелстват биячи да бъдат осъдени

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 18, 2024 10:09

Сеирджии не свидетелстват биячи да бъдат осъдени

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 11/1083, година XXl, 15- 21 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Свидетели на сбиване между чужденци в Харманли отказаха да свидетелстват побойниците да бъдат изправени пред съд. Това стана в неделя – 10 март, в района до бившата автогара. Полицията реагира веднага на по-дадения сигнал и участниците бяха задържани.
Бе образувато производство с намерение да бъдат осъдени по бързата процедура по УБДХ (Указ за борба с дребното хулиганство), но това не се случи, защото никой не е пожел да свидетелства пред съда. Даже и подалият сигнала не се е съгласил да потвърди видяното.
При друг случай след бързите действия на униформените, извършител на грабеж е зад решетките.
На 5 март в полицията в Харманли е подаден сигнал, че сирийски гражданин е бил жертва на грабеж.
След 30 минути полицаите установиха извършителя в хотел, в центъра на града. Той също е сириец и е задържан заедно с хладните оръжия, с които е извършил грабежа.
Разпознат е, намерени са свидетели на деянието и е вкаран в ареста за 72 часа.
След този срок съдът го остави за постоянно в ареста.
В момента в Регистрационно приемателния център в Харманли са 613 човека. Длъжността директор временно се изпълнява от Йордан Панев – заместника на Румен Тинков, който напусна доброволно поста си от 11 март.
Очаква се в града да пристигнат още 10 жандармеристи, с което охраната в центъра и в града ще се усили.
В Харманли бе арестуван и един от участниците в боя между мигранти и българи в София.
Там за два дни станаха два инцидента. Първият от тях бе на шести срещу седми март. В него потърпевши са две български момчета и две момичета – непълнолетни. Били са нападнати от лица с арабски произход. Старши комисар Мирослав Данаилов от столицата съобщи, че двете страни са се познавали и „дори са имали приятелски отношения“.
След този инцидент са задържани двама – сириец на 24 години и египтянин на 20. „Те може да бъдат подведени под отговорност за хулиганство, въпреки че пострадалите не желаят да по-дадат жалба“, коментира Данаилов.
Два дни след това е задържано 16-годишно момче, водило групата българи, които са нападнали британските студенти в София. Нападението бе на 6 март вечерта на ъгъла на бул. „Витоша“ и „Патриарх Ефтимий“. Тогава непълнолетният и още 10-12 българи нападнали чуждестранните младежи. Според информацията, целта е била грабеж на телефон. Столичната полиция издирва и останалите от групата, а арестуваният ще бъде предаден на прокуратурата с искане за задържане под стража.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 18, 2024 10:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама