Прокурорите на Кьовеши задържаха трима за измами, седмицата 7- 13 август 2023 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 14, 2023 08:25

Прокурорите на Кьовеши задържаха трима за измами, седмицата 7- 13 август 2023 г.

Акценти

  • Първият е кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров, а други двама са изпълнители на жп проекти за 620 милиона

Свързани публикации

¿ 7 август 2023 г.

Образувано е досъдебно производство по случая със замърсената от „Девин“ ЕАД река Девинска, която преминава през Девин, където измря почти всичката риба в петък (4 август).
Има и сега закони. К’во чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че след 16 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“.
Тези думи са на Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по култура и медии, бивш шеф на Народното събрание и бивш министър.
Началникът на Главно управление „Разузнаване“ на Министерството на отбраната на Украйна генерал-майор Кирило Буданов в бил на официално посещение у нас.

¿ 8 август 2023 г.

Медиците, на които е била възложена комплексна съдебна експертиза по случая с обезобразената 18-годишна жена в Стара Загора, са отказали да я изготвят.
Сметната палата: Липсват кредитните досиета на КТБ. А те са основните документи, въз основа на които фалиралата банка поне на теория може да си върне част от имуществото.
Започна зарибяването на замърсената река Девинска. Близо 300 кг балканска пъстърва ще бъде пусната.

¿ 9 август 2023 г.

Първият арестуван от офиса на Европейската прокуратура в България е кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров (БСП). Той е разследван по дело за измами със субсидии за повишаване на енергийната ефективност на социални жилища в общината.
Лагер от четири палатки беше „издигнат“ в сряда пред Паметника на Съветската армия в София от обединението „Левицата“, представлявано от Мая Манолова. Повод за разпъването на палатките е задействаната от областния управител на София Вяра Тодева процедура по преместването на монумента.

¿ 10 август 2023 г.

Денков: Решението за „Росенец“ не беше съгласувано с кабинета и това създава рискове.
Пак валя сняг на връх Мусала.
Областни полицейски началници ще бъдат преназначени на други постове. Предложено им е да напуснат системата по собствено желание, но ако не желаят, те ще бъдат назначени на 3-4 степени по-ниски позиции в МВР. Ставало въпрос за около 15 началници на областни дирекции от общо 28.

¿ 11 август 2023 г.

Радев светкавично пусна „интимната връзка“ в „Държавен вестник“. Промените в Закона за защита от домашното насилие, приети по спешност от парламента в понеделник на две четения, със същата бързина са пуснати за обнародване от президента Румен Радев.
Лидерът на гражданското сдружение БОЕЦ Георги Георгиев обяви в петък, че е бил незаконно следен и подслушван в разгара на гражданските протести през лятото на 2020 година по искане на закритата вече Специализирана прокуратура. Разрешението е дадено от спецсъда, въпреки липсата на доказателства за извършени престъпления.

Прокурорите на Кьовеши арестуваха двама за измами по жп проекти за 620 млн. лв.

¿ 12 август 2023 г.

Заплатите на военнослужещите ще бъдат увеличени с 10%. В новия бюджет парите за отбрана ще бъдат повече, като със сигурност ще достигнат 2% от БВП.
Откри се ловният сезон за пернат дивеч.

¿ 13 август 2023 г.

Прокуратурата не е открила пране на пари или укриване на данъци в реализираната от депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов печалба от 1 600 000 долара.

Кметът на Генерал Тошево е пуснат срещу 10 000 лв. гаранция. Валентин Димитров е обвинен в представяне на неверни данни пред сертифициращ орган.

Руски патрулен кораб е открил предупредителен огън срещу търговски кораб в Черно море, който е плавал към дунавското украинско пристанище Измаил.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 14, 2023 08:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама