Свиленградчани недоволстват  от проточилият се ремонт на Главната

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 15, 2022 16:12

Свиленградчани недоволстват  от проточилият се ремонт на Главната

Акценти

  • Наложи се кмета да успокоява гражданите по предаване на живо на радио "Стара Загора", излъчено от Свиленград

Свързани публикации

Свиленградчани недоволстват  от проточилият се ремонт на Главната улица. Собственици и продавачи от магазините и заведенията се изнервени защото той ограничава клиентите им. Освен това прахоляците непрекъснато влизат в магазините им.

Заради надигащото се недоволство кметът Анастас Карчев се наложи да успокоява напрежението по радио „Стар Загора“. На изнесено студио в граничния град той обеща, „че в paмĸитe нa двa мeceцa Cвилeнгpaд ще може дa пoлзвa cвoятa пeшexoднa зoнa в цeнтpaлнaтa гpaдcĸa чacт“.

Ремонтът започна преди 8 месеца, а строителите от „Еко традекс Груп“ ограничиха работата си след като цената на горивата започна да се повишава.

След надигащите се броженията в града, от няколко дни строителите вече работят и се очаква да започнат за редят плочки и да пуснат осветлението.

Останалата, атрактивната част от проекта,  в която са предвидени ротонда с фонтан на известните личности на Свиленград, чешма “Малкият принц“, „Детски лабиринт и замък“, „Водно огледало и глобус“, Алпинеум“, ще останат за по-късен етап.

Първата копка на проекта „Основен ремонт на бул. „България“, в участъка от площад 14-ти март до ул. Симеон Велики и изграждане на прилежащи съоръжения, площадки и паркоустройство, гр. Свиленград” бе направена тържествено на 21 октомври 2021 година

Договорът с фирмата изпълнител „Еко традекс Груп“ бе подписан на 11 август 2021 година.

В него е записано, срокът на поръчката е 119 работни дни и започва да тече от подписване на протокола за откриване на строителната площадка.

Стойността на целият проект е 3 841 577, 96 лева с ДДС.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 15, 2022 16:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама