Свиленградският музей спечели финансиране

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 12, 2021 11:25

Свиленградският музей спечели финансиране

Акценти

  • Регионален вестник, # 22/954 година XVIII, 11 - 17 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

За пореден път Исторически музей – Свиленград печели финансиране от Министерство на културата. Този път музейният екип се включи в кон-курсната сесия по програма „Помощ за книгата“ за 2021 г.
Осмият по ред музеен сборник на тема „Марица – реката, която ни свързва“ ще бъде подпомогнат с 1100 лв. от културното ведомство за отпечатване.
Изданието е резултат от проведената през 2019 година научна конференция в Свиленград за река Марица. Включена в този сборник е и статията на д-р Атасиос Гуридис от Гърция.
Предстои да бъде сключен договор с министъра на културата, преди да се подготви за печат и появи на книжния пазар това музейно издание.
През този месец екипът приключва работата по други 2 проекта и предстои да се представи отчет пред финансовия орган – Министерство на културата. Първият е „Подобряване на условията във фондохранилището на Исторически музей – Свиленград“.
Вторият – „Образователна програма „Свиленград – град на кръстопът. Нови знания и познания“ за 4932 лв. за реализацията му.
До края на месец август в Исторически музей – Свиленград продължава работата по третия, спечелен от Министерство на културата проект „Подобряване и реорганизация на експозиционното пространство в ИМ – Свиленград“ на стойност 3822 лв. Успоредно с това ще се работи и по издаването на сборника за река Марица.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 12, 2021 11:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама