Светлана Николова представи книгата си пред пловдивска публика

Сакарнюз
От Сакарнюз април 14, 2024 07:44

Светлана Николова представи книгата си пред пловдивска публика

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 15/1087, година XXl, 12 - 18 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бан

Свързани публикации

Поредна успешна премиера на новата книга на поетесата и белетрист Светлана Николова се състоя в Народно читалище „Възраждане“ на 28 март в Старинен Пловдив. Авторката от Харманли представи втората си стихосбирка „На раменете ми“ пред свои почитатели на поезията от Пловдив, както и на харманлийци, които сега живеят в Града на тепетата.
Това е четвърта поред премиера на стихосбирката, издание на „Изида“, реализирано с финансовата подкрепа на Министерство на културата. В Пловдив за книгата говори поетът Димитър Христов, който бе специален гост и на премиерите в Харманли, и в София. В рецензията към нейната втора книга той написа: „Творчеството на Светлана Николова се вписва сред успехите на съвременната ни поезия. Тя не се страхува да експериментира както в идейно-тематично отношение, така и във формата на своите стихове. Смело разчупва класическия римуван стих, ползва точни и асонансни рими, а също и верлибър. Така подчинява формата на съдържанието или ги съчетава по един талантлив начин, за да провокира очакванията ни и да ни изненадва приятно с всяка следваща творба. Това прави книгата ѝ богата на ритми, мелодии и съзвучия, в които експериментът не е изкуствен, а органична част от внушението на всяко стихотворение и от цялостното въздействие на книгата.
Творчеството на Светлана Николова се вписва сред успехите на съвременната ни поезия, защото тя върви по свой път, като следва и развива големите традиции в нашата лирика.”
На 15 април /понеделник/ от 18:00 ч. стихосбирката ще бъде представена и в Свиленград. Събитието ще се проведе в библиотеката и е по инициатива на Лайънс клуб – Свилена.

Сакарнюз
От Сакарнюз април 14, 2024 07:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама