Само един кандидат за 1 млн. лева за водопровод край Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 20, 2024 10:15

Само един кандидат за 1 млн. лева за водопровод край Симеоновград

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 19/1091, година XXl, 17 - май 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Само един кандидат има за усвояването на близо милион лева за подмяна на хранителен водопровод до селата Свирково и Навъсен, Симеоновградско. Това е Дружество по закона за задълженията и договорите (ДЗЗД) „ВиК Симеоновград 2024“. В него да две фирми „Изоглас строй“ ЕООД и „Вени – 97“ ЕООД.
С 934 941,21 лева без ДДС ще се извърши рехабилитация и реконструкция на довеждащите водопроводи от водоемите на тези села.
При сега функциониращата мрежа, изградена преди 40-50 години, се наблюдават чести аварии, а в сухите месеци и заради загубата на голяма част от водата по трасето има недостиг на питейна вода. Това означава, че на практика разглежданата съществуваща водопроводна мрежа е с изтекъл срок на експлоатация.
В проекта са заложени тръби от полиетилен висока плътност с работно налягане до 10МРа. Материалът на тръбите е РЕ100, за които е необходима пясъчна подложка под тях в траншеята.

Кои са изпълнителите:
„Изоглас строй“ ЕООД е регистрирана в София 1616, район Витоша, „Андезит“ 3. Иво Николаев Кусев е 100% едноличен собственик на капитала.
Тази фирма участва в ремонта на улица „Сан Стефано“ в „Злати дол“. Тогава участваше в сдружение „Марица стрийт” заедно с „Актив Билдинг Инк“ ЕООД.
„Вени – 97“ ЕООД се занимава със строителство на ел. проводи и дълекосъобщителни линии. Регистрирана е в Ямбол, п.к. 8600, ул. „Бели Дрин“ 1. Собственици са Светозар Недялков Недялков и Недялко Господинов Недялков.’

На 24 април кметът на община Симеоновград Милена Рангелова подписа с Министерство на регионалното развитие и благоустройството споразумение за финансиране от 2 520 000,00 лв. за цялостна реализация на обект „Основен ремонт на общински път HKV1160 / III – 554, Гълъбово – Симеоновград / Калугерово – Навъсен / и част от улица в с. Навъсен, общ. Симеоновград”. Този обект е част от Инвестиционната програма за общински проекти за 10 млн. лв., съгласно Приложение №3 към чл.107, ал.13 от ЗДБРБ за 2024 г.
С предстоящия проект се предвижда основен ремонт на пътя, подмяна изцяло на асфалтовата настилка, нови бордюри по улицата в с. Калугерово, обследване и ремонт на двата моста, изграждане на нови банкети и адекватно отводняване на трасето.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 20, 2024 10:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама