Сакарски самодейци се представиха на фестивал в Буюккаръщъран

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 7, 2023 11:48

Сакарски самодейци се представиха на фестивал в Буюккаръщъран

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 30/1054, година XX, 04 -10 август 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Самодейци от читалището в Тополовград участваха на фестивал в Буюккаръщъран, Турция. Той се състоя от 28 до 30 юли и в него участваха съставът за народни танци „Луди Млади“ с ръководител Тодорка Бурналова, Танцова формация „Сакарска китка“ с ръководител Дарина Терзиева и Мажоретен състав „Сияйни звезди“ с ръководител Йовка Дионисова-Маркова.
Всички те представиха достойно община Тополовград с емоционални изпълнения.
Групата бе ръководена от административния секретар на Общината Антоанета Димитрова и началник отдела ППУТ в Общинската администрация Красимира Атанасова.
Те са благодарили на към Ертурул Чамладжа (Ertugrul Çamlica), кмет на турската община и заместника му Ерхан Пекан (Erhan Pekkan ) от името на Божин Божинов, кмет на Тополовград и председателя на Настоятелството на читалище „Св. Св. Кирил и Методий -1894“ Трифон Ламбов.
Община Буюккаръщъран е разположена в област Къркларели, но граничи с област Текирдаг и най-големият град в нея – Чорлу. Включва четири квартала, а общото население над 6000 жители.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 7, 2023 11:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама