Сакарският фолклор предизвика възхищение на фестивал в Италия

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 23, 2023 08:20

Сакарският фолклор предизвика възхищение на фестивал в Италия

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 42/1066, година XX, 10 - 16 ноември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Женската група за автентичен фолклор (ЖГАФ,), квартет „Радовец“ при читалище „Васил Левски 1934“ – с. Радовец, и Женската фолклорна група при НЧ „Пробуда 1928“ – с. Устрем, отново се прославиха далече пределите на България. Това стана на фестивала Art Talents в Италия, точно в Деня на народните будители. Там с най-високите награди бяха удостоени певчески самодейни състави от община Тополовград. Освен това, със специални плакети певиците бяха наградени от Асоциация „Малката България в центъра на Италия“.
Призове за представителите на двете читалища са диплом и купа за първо място за ЖГАФ, както и за квартет „Радовец. Много ценни са и другите награди – Диплом и златен медал за носията и сертификат за ръководител на група на Неда Пильонова. На Женската групата от Устрем – диплом и купа, за дуета диплом и медал. На представителите на двете села бяха връчени плакети за цялостно представяне.
На Десетия международен фестивал „Арт таланти“ в Кианчано, Италия, нашите участници участваха с автентични радовчански песни.
Както винаги, когато излизат на сцената, представителите на община Тополовград предизвикват възхищението на журито и на публиката от техните изпълнения.
През останалото време, извън изявите на фестивала, групите имаха възможност да разгледат някои от забележителностите на Асизи, Перуджа, Рим и Флоренция.
С тази изява за пореден път малката сакарска община Тополовград достойно представи културното и фолклорно наследство на родината ни в чужбина.
Поканата за участие във фестивала е получена от Красимира Ятакчиева – дългогодишен ръководител на културните дейности в община Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 23, 2023 08:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама