Сакарска община готви сътрудничество с Румъния

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 10, 2023 07:40

Сакарска община готви сътрудничество с Румъния

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 37/1061, година XX, 06 -12 октомври 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Първа, неофициална среща се състоя между представители на Община Тополовград и Община Беклян, Румъния. Това стана на 30 септември, събота, в сакарския град.
След срещата ВрИД Кмет на Община Тополовград Хараламби Мочев заяви: “Ще се опитаме да изградим дълбоки и устойчиви взаимоотношения, които ще допринесат за съвместна работа по общовалидни приоритетни теми. Ще се насърчи опознаването на културите, историята и бита на градовете и населените места от общините“. Допълни го Красимира Атанасова – началник отдел „Проекти, програми и устройство на територията“, която каза: “ Ще се стремим към широкообхватно сътрудничество и обмяна на опит в местното самоуправление, местната администрация и нейната работа, както и в областта на туризма, културата, образованието, спорта и икономиката и други обществено значими дейности“.
Кметът на Община Беклян Никола Молдован представи своите намерения за бъдещото сътрудничество между двете общини.
След срещата домакини и гости заедно посетиха Общинския исторически музей, където посрещнати от директора му Веселин Кълвачев разгледаха и бяха запознати с моменти от културно-историческото и етнографско наследство на община Тополовград.
Това бе първата, подготвителна среща, като се очаква в скоро време връзките между двете общности да бъдат официализирани и да бъде дадено началото на едно добро партньорство.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 10, 2023 07:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама