Руски, френски и английски изпълнения сред русофили в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 24, 2010 09:14

Руски, френски и английски изпълнения сред русофили в Харманли

Акценти

  • Вестник НОВИНИ, 29 брой 2010 г

На руски, английски и френски пя в Харманли руската актриса Наталия Сорокина. Тя бе тук по покана на местната организация “Русофили” и това бе последната и изява на българска територия, при третото й посещение в България. Пред публика във фоаето на читалище “Дружба” тя изпълни френски шансони, песни на Лайза Минели  от мюзикъла “Кабаре”, “Котките”, от мюзикъла Ендрю Лойд Уебър от репертоара на АББА. Сред руските и изпълнения бе песента с която е спечелила титлата “бялата циганка” с който много се гордее. Накрая всички публика и певица изпяха позната “Катюша”

На някои от изпълненията публиката припяваше, а на едно тях певицата не се стърпя и покани на танц русофила Венко Карагьозов.

Руската актриса бе тук по покана на движение “Русофили” в Харманли с председател Йорданка Карагьозова. Спонсори на проявата бяха Ротари клуб и бизнес клуб “Харманли”.

С Наталия бе дъщеря Анастасия Воронина, който й е артистичен секретар. Гостуващата певица на няколко пъти благодари на публиката и нарече България изключително красива, страна на щастието.

Наталия е родена в Санкт Петербург. През 1979 е приета в академията за театрално изкуство в Академията на Санкт Петербург Работи в Париж и Кан и в театъра на естрадата на театър “Александър Райкин”.. Трикратен носител на титлата “Мис романс”. Гастролирала е в САЩ, Япония, Швеция, Франция, Тайланд. Тя е превела на руски всички по-известни западни хитове, които се пеят от руски певци.

В края на концерта председателя на националното движение “Русофили” Пенчо Зулчев и връчи специалната награда на Националния организационен комитет, който е председателство от президента Георги Първанов –  юбилеен медал 65 години от победата над Германия през 1945 година. Националния съвет на движението я удостои с Почетна грамота.

Съпругът на руската актриса е българин, за когото тя се омъжила преди 20 години на Черно море.

Интервю с емоционалната руска актриса очаквайте в следващ брой

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 24, 2010 09:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама