Русия обстрелва джамия, където имало 80 цивилни

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 12, 2022 16:59

Русия обстрелва джамия, където имало 80 цивилни

Акценти

  • Русия обстрелва джамия, в която живеят 80 цивилни в Мариупол. От Киев съобщават, че  че повече от 80 души, включително турски граждани, са търсили убежище в джамията

Свързани публикации

Русия обстрелва джамия, в която живеят 80 цивилни в Мариупол. От Киев съобщават, че 
че повече от 80 души, включително турски граждани, са търсили убежище в храма на султан  Сюлейман Великолепни и съпругата му Роксолана, когато е била бомбардирана.

  Ξ Украинските власти заявиха, че Киев е „готов за битка“, тъй като руските сили са подновили  бомбардировките си срещу столицата, а наблюдатели предупредиха за „огромна трагедия“, която ще се разиграе след повече от две седмици война. 

  Ξ Италианската полиция е задържала суперяхта, собственост на руския милиардер Андрей Игоревич Мелниченко, съобщиха от кабинета на премиера в събота, няколко дни след като бизнесменът беше поставен в списъка със санкции на ЕС след инвазията в Украйна. 

  Ξ Правителството на Русия набира наемници.

  Ξ „Снабдяването на Украйна със западни оръжия само усложнява ситуацията, превръща оръжейните конвои в легитимни цели за руските въоръжени сили.“ Това съобщи в събота заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков в ефира на Първи канал.

Ξ  Обединеното кралство, месец преди началото на руската специална операция за защита на Донбас, счупи рекорда за внос от Русия, като похарчи общо около два и половина милиарда паунда.. РИА Новости

  Ξ „В най-големите оперативни райони руските войски са изчерпали своите атакуващи групи и се отбраняват.“ Това каза на брифинг Алексей Арестович, съветник на ръководителя на канцеларията на президента, съобщава Ukrainian News.

  Ξ Руските военни многократно са отказвали да се бият и са се предавали. Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че 600 морски пехотинци са се разбунтували край Одеса и не са напуснали кораба, за да не се бият срещу Украйна.

  Ξ Според Службата за сигурност на Украйна руските морски пехотинци са разбрали какво се случва, когато са се приближили до бреговете на Одеса, и са започнали бунт, съобщава Канал 24.

  Ξ  Има множество, проверими случаи на използване на касетъчни боеприпаси от Руския в градските райони на Украйна.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 12, 2022 16:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама