Референдум не може да има, обяви със закъснение ОбС – Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 17, 2024 11:49

Референдум не може да има, обяви със закъснение ОбС – Харманли

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 18/1090, година XXl, 10 - 16 май 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Свързани публикации

Референдум за премахването на бежанския лагер в Харманли не може да има, реши ОбС, макар че това се знаеше предварително. „След подробен анализ на нормативната уредба се установява недопустимост на разглежданото искане“, е решението на местния парламент.
Припомняме, че преди три месеца там бе сформирана комисия, която да разгледа възможността в Харманли да се проведе референдум за дейността на Регистрационно-приемателния център.
То бе по искане на „Граждански инициативен комитет Харманли“, а идеята им бе подкрепена от политическите партии. И БСП, и ГЕРБ при предизборната си кампания експлоатираха страха на хората и обещаваха да решат проблема с лагера, като се премахне. След като седнаха в съветническите кресла, изведнъж „разбраха“, че това е невъзможно.
За да покажат, че все пак мислят за местните хора през април 2024 г. приеха Декларация, в която настояват в кратки срокове законодателната и изпълнителна власт в Република България да предприеме мерки за осигуряването на спокойствието и реда на гражданите, живеещи в Харманли.
Сред тях е още по-засилено присъствие на полиция и жандармерия на обществени места, които да извършват проверки на лица, за които е вероятно да извършат престъпления или нарушения,
Настояват да бъде изградено видеонаблюдение с интелигентни функции с възможности за лицево и картово разпознаване и ползване на данните от Районно управление на МВР – Харманли
Другото им искане е да бъде почистено коритото на река Харманлийска в района от местността „Дефилето“ до устието ѝ в река „Марица“ и се ремонтират дигите и бента в същия участък.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 17, 2024 11:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама