Ремонтът на важен участък от магистрала „Марица“ се бави вече 4 месеца

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 27, 2021 13:32

Ремонтът на важен участък от магистрала „Марица“ се бави вече 4 месеца

Акценти

  • Регионален вестник, # 19/951 година XVIII, 21 - 27 май 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Ремонтът на 7-километровия участък от магистрала „Марица“, в платното за София в ра-йона на Свиленград (от 94-ти до 101-ви км), все още не е приключил, а крайният срок за това бе януари 2021 година.
По северната лента за София има 4 малки моста, на които престои да се направи изолация, да се излее бетон и след това да се асфалтират. До тях от известно време се виждат струпани строителни отпадъци.
На останалата част има положена нова асфалтова настилка, мантинелите са подменени.
От ноември миналата година досега движението в този участък се извършва по южното платно.
Пред следващия месец предстои на гастарбайтерите от Западна Европа да се прибират в Турция и се очаква натоварен трафик и условия за ПТП.
Рeмoнтът зaпoчнa в ĸpaя нa нoeмвpи 2020 г., ĸaтo ĸpaeн cpoĸ зa изпълнeниeто му бе oбявeн за м. янyapи 2021 г.
Изпълнител на строително-монтажните работи е фирмата „АБ“ АД, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) има договор по Закона за обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане на АМ „Марица“ на територията на област Хасково.
От АПИ уточняват, че фирмата няма декларирани подизпълнители по договора за поддържане на участъка от „Марица“ в област Хасково, но по време на ремонта се виждаха машини на други фирми.
От вестник „Капитал“ са изпратили въпроси до агенцията кога е възложен, започнат и изпълнен ремонтът, на каква стойност са пътните работи, маркировката и мантинелите, както и кои фирми са изпълнявали дейностите. Отговорът е бил: „Ще бъдат обновени общо 12.5 км в посока София и 3.6 км в посока ГКПП “Капитан Андреево”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 27, 2021 13:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама