Ремонтираха път, но най-опасната отсечка остана

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 28, 2022 07:47

Ремонтираха път, но най-опасната отсечка остана

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 29 юли - 4 август 2022 г., брой 28//1006, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Движението по пътя Харманли – Тополовград, в отсечката от с. Браница до Голямата звезда, е опасно заради разширяващите се дупки по двете страни на платното.
Там максимално разрешената скорост е 90 км в час и попадането в някоя от тях може да завърши с произшествие.
Наред с това много от автомобилите, които минат през тях, от неравностите си изкривяват джантите, а някои дори пукат гуми.
Други се отървават само с изхвърчали или счупени тасове.
По това шосе пътуват много тополовградчани и затова кметът Божин Божинов не спира критиките си по адрес на службата, която поддържа пътя. „Защо се ремонтираха отсечки, които не бяха в такова лошо състояние, а тази, която е опасна, остана за по-късно. Не трябваше ли да започнат от нея“, пита той.
В началото на лятото шосето от Тополовград до Голямата звезда и от Харманли до Малката звезда бе ремонтирано. Остана само отсечката от разклона за село Овчарово и Голямата звезда, а ремонтът му се бави заради забавени средства.
От Пътното увериха, че са подали заявка за належащите ремонтни дейности и след като получат финансиране, те ще бъдат извършени.
През този месец бе премахнато и захрастяването по пътя. На някои места растителността бе навлезнала в платното и ограничаваше видимостта по завоите.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 28, 2022 07:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама