Регионалната екоинспекция поиска спиране на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 17, 2022 11:05

Регионалната екоинспекция поиска спиране на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 16 - 22 септември 2022 г., брой 33/1011, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Регионалната екоинспекция в Хасково е изпратила писмо до Електроенергийния системен оператор за незабавно разпореждане за прекъсване на производството на електрическа енергия на оператор ТЕЦ ,,Марица 3″ АД, Димитровград, за 48 часа. То е на основание чл. 73, ал. 1, т. 5 от Закона за енергетиката и установени нарушения на екологичното законодателство по чл. 123в.
Три пъти превишение на серен диоксид (SO2) във въздуха над алармената стойност от 500 µg/m3 и един път превишение на средночасовата норма (СНЧ) от 350 µg/m3 е отчетено на 10 септември от автоматичната измервателна станция (АИС) „Раковски“ – Димитровград. Завишени стойности е имало и на 9 септември.
През последните дни РИОСВ – Хасково, е извършвала ежедневни проверки на предприятието, като няколко пъти е констатирала наличие на неорганизирани емисии от сградата на котелното помещение, както и че не е извършен собствен мониторинг на показатели, разписани в комплексното разрешително – въглероден оксид, хлороводород и др.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 17, 2022 11:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама