Ральо Ралев осъди България за €5 200 обезщетение

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 20, 2024 16:37

Ральо Ралев осъди България за €5 200 обезщетение

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 20/1092, година XXl, 24 - 30 май 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Бившият кмет на район „Северен“, Пловдив, Ральо Ралев осъди България да му плати 5200 евро за нарушения на презумпцията за невиновност. Това става ясно от решение на правителството на Главчев, което одобри едностранната декларация, с която трябва да се изплати обезщетението му след жалба пред Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ)
През 2019 г. жалбоподателят, който е роден в Тополовград, е арестуван за подкуп, за който се твърди, че е поискал в качеството си на районен кмет на Пловдив. Жалбата съдържа оплаквания относно изказвания от страна на Прокуратурата на последвалата пресконференция и съдържанието на определението, с което националният съд е наложил мярката му за неотклонение “Здържане под стража”.
Към настоящия момент наказателното производство срещу жалбоподателя се разглежда на първа инстанция от Окръжен съд – Пловдив.
Последното заседание на делото срещу него бе на 31 януари. Там инвеститор Владимир Ганчев, изнудван от кмета Ралев, каза, че се жалвал лично на Бойко Борисов, след като бил изнудван от бившия районен кмет Ральо Ралев във връзка с разрешително за строеж. Оттам нататък се е задействало разследване.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 20, 2024 16:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама