Пътят – Мастейра/Сакар – едно вълнуващо пътуване през Времето

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 9, 2022 11:28

Пътят – Мастейра/Сакар – едно вълнуващо пътуване през Времето

Акценти

  • Вестник "Сакарнюз", бр.45, 9-15 декември 2022 г.

Свързани публикации

Проект „Пътят – Мастейра/Сакар – едно вълнуващо пътуване през Времето“

Общински исторически музей – Тополовград започна изпълнението на проект „Пътят – Мастейра/Сакар – едно вълнуващо пътуване през Времето“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” (https://ncf.bg/bg) по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“. Общата стойност на проекта е в размер на 36 872,24 лева, от които 7 368,52 лева са собствен принос, а размерът на финансовото подпомагане от Национален фонд „Култура” е 29 503.72 лв.
Основната цел на проекта е стимулиране и развитие на културното потребление, включване на нови публики и цялостното развитие на културната среда в гр. Тополовград, чрез създаване на нови експозиционни пространства в Исторически музей – Тополовград и тяхното промоциране.
Специфичните цели на проекта са:
– Създаване на нов експозиционен план, привличащ нови публики и аудитории;
– Обновяване на материално – техническата база, с цел по добро представяне на богатото културно историческо наследство на региона и създаване на добра практика за неговото ефективно и отговорно използване
– Представяне на културното съдържание на нова публика и аудитория.
В рамките на проекта Пътят – Мастейра/Сакар – едно вълнуващо пътуване през Времето“ ще бъде представена нова визия на ОИМ – Тополовград. Ще бъде закупено ново оборудване за залите на музея, разработен нов експозиционен план, който ще привлича нова публика и аудитория и ще се превърне в незаменим източник на познания, формиращ историческа памет и националното самочувствие на населението. В рамките на проекта ще бъде подготвен и изготвен рекламен каталог със снимки и текст за новата експозиция.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 9, 2022 11:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама