Путин обяви частична мобилизация в Русия

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 22, 2022 07:39

Путин обяви частична мобилизация в Русия

Акценти

  • Рублата бързо се срина след обявяването на мобилизацията. Едновременно с това новината на Путин не стресна борсите.
  • Някои руснаци вече търсят спасение навън и за часове изкупиха билетите за полети до други държави

Свързани публикации

21 септември

В Русия започва частична военна мобилизация, след като руският президент Владимир Путин обяви тази стъпка сутринта и използва случая отново да заплаши с употреба на ядрено оръжие.

20 септември

Ξ  Окупираните области призовават за спешно гласуване за присъединяване към Русия
Почти седем месеца след нахлуването на Русия в Украйна, областите под контрола на Москва обявиха планове за спешни референдуми за присъединяване към Русия.

17 септември

Ξ  Русия губи още един ключов град.
В петък украинската армия отбеляза още една голяма победа в контранастъплението си в Харков, превземайки източната част на град Купянск – ключов железопътен пункт, разположен на около 40 мили североизточно от Изюм, който преди това беше освободен.

Западната част на града беше превзета дни по-рано, но в петък украинските войски заявиха, че са освободили източната част, разделена от река Оскил, която са пресекли, за да започнат атаката. Това е важно събитие, тъй като създава плацдарм през този воден басейн.

16 септември

Ξ Висшият офицер от морската пехота на САЩ казва, че има много уроци и потвърждения, които могат да се извлекат от начина, по който украинските войски се сражават с руснаците.

Особено в упълномощаването на украинските лидери на малки части и използването на наблюдение и контранаблюдение за насочване на артилерийския огън. Това са два елемента, които са голяма част от концепцията на коменданта на морската пехота генерал Дейвид Бергер „Дизайн на силите 2030“ за преобразяване на корпуса в предно разположени, разпределени сили под оръдията на равностоен противник като Китай.Успехът на Украйна на бойното поле „наистина потвърждава факта, че лидерите на малки единици, които са добре обучени, които имат опита и зрелостта да вземат решения и са упълномощени да вземат решения вместо подробни указания, са мощни“, заяви Бергер, говорейки на виртуалната конференция Defense One’s State of Defense в четвъртък.

15 септември

Ξ Ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник обяви опит за атака на въоръжените сили на Украйна по целия фронт.
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) направиха опит за настъпление по целия фронт, но поводи за паника в Луганската народна република (ЛНР) няма, увери ръководителят на региона Леонид Пасечник.

Ξ Подберьозкин: „SVO ще приключи през пролетта с поражението на въоръжените сили на Украйна и капитулацията на Украйна“
Специалната военна операция (SVO) продължава с малки тактически промени. В момента руските войски са преминали към нанасяне на удари по най-важните обекти от военната инфраструктура на въоръжените сили на Украйна. Това каза директорът на Центъра по военно-политически проблеми, доктор на историческите науки, професор Алексей Подберьозкин в интервю за Правда.Ру.

Ξ Wagner Group: Ръководителят на руската наемническа група е заснет да вербува в затвора.

Основателят на руската наемническа групировка „Вагнер“ се появи в изтекли кадри, на които се опитва да вербува затворници да се бият в Украйна.

На заснетите кадри, проверени от Би Би Си, се вижда как Евгений Пригожин говори на голяма група затворници.

13 септември

Ξ Киев затвърждава успехите си, след като прегази Русия.

201 дни след пълното нахлуване на Русия украинските военни започват да консолидират огромния напредък, който постигат в Харковска и Херсонска област.

На бойното поле бяха постигнати огромни успехи, като Украйна си възвърна територия на стойност около един Делауер, завзета някога от руснаците.

Ξ В традициите на Третия райх: Украинските нацисти организираха терор в превзетите градове.

На 10 септември властите на ДНР съобщиха, че съюзническите сили са напуснали Изюм и няколко други населени места в посока Харков. Но да си тръгнеш не означава да се откажеш.

Както съобщи днес Министерството на отбраната на Руската федерация, руските ВВС нанасят удари по украински войски в района на Харков.

Снимка: Дойче Веле

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 22, 2022 07:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама