Проф. дфзн Стойчо Язаджиев с поредно признание

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 1, 2023 11:49

Проф. дфзн Стойчо Язаджиев с поредно признание

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 26 май - 1 юни 2023 г., брой 20/1044, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Чл. кор. проф. дфзн Стойчо Язаджиев от катедра „Теоретична физика“ към Физическия факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ е носител на тазгодишната награда „Питагор“. Тя е за утвърден учен в областта на природните и инженерните науки.
Наградите са на Министерството на образованието и науката и са най-престижните национали отличия за наука. Те се връчват за петнадесета поредна година. Техни носители са водещи изследователи със световен научен принос, които уверено водят България по пътя към обществото на знанието и прогреса.
Проф. дфзн Стойчо Язаджиев е включен в Гоп 2% на най-влиятелните учени в света съгласно престижната класация на Станфордския университет. Той е и професор в секция „Диференциални уравнения и математическа физика“ към Института по математика и информатика на БАН. През 2021 г. е избран за член-кореспондент на БАН в направление “Физически науки”.
Проф. Язаджиев е носител на множество престижни международни, чуждестранни, национални и вътрешно-академични отличия, включително награда „Питагор“ за утвърден учен в природните науки и математиката за 2015 г., Голямата награда за наука на СУ “Св. Кл. Охридски“ за 2016 г. и много други.
Той е роден, израснал и завършил средното си образование в сакарския град, а от 29 април 2015 г. е обявен и за „Почетен гражданин на град Тополовград“.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 1, 2023 11:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама