Прокуратурата отказа производство за заплаха срещу журналист

Сакарнюз
От Сакарнюз март 4, 2024 06:53

Прокуратурата отказа производство за заплаха срещу журналист

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 09/1081, година XXl, 01 - 07 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Прокурор Невена Моралиева от Ивайловград отказа да образува досъдебно производство срещу Младен Р.(на снимката), който отправи заплахи за живота на журналиста Иван Атанасов.
В мотивите за отказа тя е записала, че не е установила, че към Атанасов са били отправени заплахи, макар че именно за това Младен бе предупреден от патрула на полицията.
Заплахите бяха отправени в края на миналата година в ресторант „Приказките“ на благотворителния бал на сдружение „Бизнеса за Харманли“.
Същата вечер Младен Райков, който стоеше до бившия началник на полицията Ангел Цанков, отиде при Иван Атанасов и на няколко пъти му отправяше заплахи от рода на „Бял ден няма да видиш“, а като причина за това изтъкна, че Атанасов е снимал Цанков в Хасково при посещението на Бойко Рашков като кандидат-депутат в Хасково.
„Ти изложи Генерала и бял ден няма да видиш, ще те смачкаме“, бяха част от репликите на Райков, който на няколко пъти демонстрира, че е близък с Ангел Цанков, когото наричаше Генерала.
„Затова ли пратихте хора да ме арестуват?“ – попита Иван Атанасов, на който Райков отговори, че ако трябва пак ще го направят.
Припомняме, че арестът се извърши на 14 март 2023 г. по анонимен сигнал, че Атанасов притежава антични монети.
След обжалване в съда, арестуването бе признато за незаконно.
След сигнал на 112 на място пристигна патрулна кола, а униформените предупредиха Младен да не доближава Иван Атанасов повече.
По-късно вечерта Младен непрекъснато поздравяваше „генерала“ по микрофона.
Според прокурор Моралиева заплахите, изречени от натрапника към журналиста, който си върши работата, не са от категория, способна да възбуди основателен страх.
Младен Райков има магазини за мобилни телефони в Хасково и полицаите купуват от него апарати с отстъпки. Преди години той бе предмет на разследване за тази си дейност.

Сакарнюз
От Сакарнюз март 4, 2024 06:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама