Проекти за консервация на Герганина чешма предлагат три фирми

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 25, 2024 08:23

Проекти за консервация на Герганина чешма предлагат три фирми

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 15/1087, година XXl, 12 - 18 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бан

Свързани публикации

За проект за консервация на Герганина чешма кандидатстват три фирми. Прогнозната стойност на обществената поръчка, обявена от Община Харманли, е 69 000 лева, а до крайния срок на 6 март намерение са проявили „Новиза“ ООД, „Архика“ ЕООД и „Фрибул“ ООД.
Точното наименование на проекта е „Проектиране, упражняване на авторски надзор за обект „Консервация реставрация на благоустрояване на НКЦ „Гергана чешма“ на 4 км от Харманли, община Харманли, област Хасково“.
Обявата включва проектиране на консервация, реставрация и благоустрояване на недвижима културна ценност „Герганина чешма“. Тя е недвижима културна ценност с национално значение. Обектът се намира в поземлен имот с идентификатор 77181.15. в местността Хамаза с площ от 8499 кв.м и е държавна публична собственост, НТП – за исторически паметник, историческо място.
Проектът обхваща реновиране (консервация и реставрация) на съществуващата чешма, инфраструктура и паметни плочи, както и допълнително облагородяване на територията с ново парково осветление и елементи на малката архитектура, мерки по озеленяването.
В обявата възложителят е уточнил, че при публикуване на обявата не е осигурил финансиране и поради тази причина е предвидил клауза за отложено изпълнение на договора.
До 12 февруари от Община Харманли не са публикували повече информация за тази поръчка.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 25, 2024 08:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама