Проект „Еко ресурс и интерграция“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 17, 2022 16:12

Проект „Еко ресурс и интерграция“

„ДА ОПАЗИМ ПРИРОДАТА“

Основен изпълнител на проекта е НПО “ЕКОРЕСУРС И ИНТЕГРАЦИЯ“ по програмата „Младежи за околна среда“ на Министерство на околната среда и водите чрез възлагане от Регионална инспекция по околна среда и води град Хасково.

ОСНОВНА ЦЕЛ НА ПРОЕКТА

Повишаване на екологичното възпитание и култура у младежите и учениците, формиране на екологично съзнание и поведение на екологично устойчиво развитие на обществото, чрез включване на повече млади хора от община Харманли в процесите по изграждане на съзнание за опазване на околната среда и промяна в навиците, отношението и поведението в опазването на околната среда и зеления преход.

УЧАСТНИЦИТЕ, ОБХВАНАТИ ОТ ПРОЕКТА СА 200: Ученици от 8 до 12 клас от ПГЕТ „Захари Стоянов и СУ „Неофит Рилски град Харманли, учители и възпитатели

ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ ПО ПРОЕКТА

Извозване и посещение на участниците на сепариращата и компостиращата инсталация на регионално депо за неопасни отпадъци Харманли, с организирана беседа -„Пътя на отпадъците“ и запознаване с дейностите на регионално депо Харманли. Бяха представени добрите практики по отношение на управлението на отпадъците, пътя на отпадъка и опазването на околната среда, в т.ч приемане, третиране, обработване, обезвреждане, депониране, сортиране, производство на рдф гориво, рециклиране на зелени и биоразградими отпадъци и производството на екологичен продукт –биотор – компост.

Участниците облагородиха района на регионалното депо със засаждане на дръвчета и други многогодишни растения с биотор – компост произведен от компостиращата инсталация на регионалното депо.

Получиха контейнери за разделно събиране на отпадъци за класните си стаи, компост, информационни и рекламни материали – брошури, тениски и шапки.

Реализирането на проекта допринесе за повишаване на екологичната култура на участниците в района и работата на НПО “ Екоресурс и интеграция“ с младежите гарантира устойчиво сътрудничество и формиране на екологично съзнание и поведение.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 17, 2022 16:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама