Проектобюджет 2024 – искаме, но нямаме възможност и 10 мин. упражнение в гладко четене

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 30, 2024 14:11

Проектобюджет 2024 – искаме, но нямаме възможност и 10 мин. упражнение в гладко четене

Акценти

  • В Бюджет 2024 има заложен ремонт на път, който струва 12 000 на метър, обяви Христо Христов от Шишманово

Свързани публикации

„Искаме да направим много неща, но нямаме възможност.“ Тези думи кмета Мария Киркова повтори няколко пъти на общественото обсъждане на проекта за Бюджет – 2024. То състоя в понеделник, 29 януари, в Културния център и бе открито от нея. След като 10 минути тя се упражняваше в гладко четене, няколко човека от залата ѝ зададоха въпроси.

Любомир Андреев от БСП, който е и зам.-председател на ОбС – Харманли на няколко пъти се моли на кмета Мария Киркова да обърне внимание на хората, които живеят в кв. „Дружба“.

Тя отвърна, че иска целият град да е с улици, с ВиК, с детски площадки, с канализация, но това са мечти, които няма как да се случат през тази година.

Емил Димитров каза, че има клубове за които субсидията не им достига защото има хотели и ресторанти които са повишили цените си. Има ли възможност да се повдигне тази субсидия минимално на 20 000 лв.?

„По никакъв начин аз не мисля че това е сумата която е достатъчна да се развива една наистина спортна дейност, но това са възможностите на общината“, бе отговорът на кмета.

Христо Христов от с. Шишманово заяви, че ако видят машини да работят по ремонта на пътя от с. Българин до Шишманово, ще направят жива верига и ще ги спрат. „Давате по 12 000 лева за един метър от този скъп път, чиито частичен ремонт ще се свърши с един камион асфалт! В селото има много улици, които са в окаяно състояние и ние настояваме те приоритетно да се направят, вместо да се харчат тези пари за ремонт на междуселския път,“ заяви той.

Киркова обеща да не правят пътя след като ще има живи вериги.

Диляна Комитова от БСП попита при харченето на парите следва ли се принципа където живеят повече хора, да се отделят повече средства. „На Бенковска“ и на „България“ има няколко блока и живеят повече от 1000 човека, а тези улици не са предвидени за ремонт. Все пак едната е централна.“

“Знаете ли колко още централни улици има за облагородяване. Например една „Хаджи Димитър“. Иска ми се тях да направим, но няма как да се случи,“ каза кметът.

Младен Ченчев от „Възраждане“ попита кмета защо в последния момент са публикували на сайта проекта за бюджет и как гражданите да го обсъждат, след като те не са се запознали с него.

Болницата има големи задължения, как ще се справите с този проблем?

Наша е грешката, че не го публикувахме навреме, бе отговорът на Киркова.

Стоян Желев, съветник от ПП и ДБ попита къде в бюджета са парите, които трябва да дойдат от раздадените земи за фотоволтаици.

Киркова отговори, че договор не е сключен, не знаела колко точно средства ще дойдат, но може би ще са около 300 000 лв., заложени са в бюджета и ще са за село Поляново.

Господин Желев предложи там където са нулите за средствата за болницата, да се вземат от ремонтите на площадите в село Върбово, Доситеево и Черна могила, където има изграждане на беседка за 10 000.

„Ако всяка година се прави по един етаж, мисля, че ще се случат нещата в болницата,“ каза той.

Отговорът бе: „За болницата са насочени страшно много средства, въпреки тежкото състояние на общината в момента.

Красноречието на Мария Киркова може да проследите от видеото:

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 30, 2024 14:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама