Проблемите на сляпо-глухите в обществото се коментираха на кръгла маса

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 8, 2021 09:35

Проблемите на сляпо-глухите в обществото се коментираха на кръгла маса

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/953 година XVIII, 4 - 10 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Представители на сляпо-глухите, на работодатели и на други обществени организации в Харманли дискутираха проблемите на хората с увреждания.
Работната среща бе на тема: „Преодоляване на дискриминационни нагласи при наемането на сляпо-глухи“. Тя бе организирана от местната организация на Национална асоциация на сляпо-глухите в България (НАСГБ) – Харманли, с представител Диана Делчева, а на нея присъстваше и Величка Драганова, председател на Национална асоциация.
Състоя се и „кръгла маса“, където се дискутираше партньорството на местно и регионално ниво между страните в процеса и социалното включване на хората със сляпо-глухота в обществения живот.
Величка Драганова разказа няколко случаи, при които сляпо-глухи са добили различни умения, квалификации и постигнали добри успехи в работата си ни високи нива.
Според госпожа Драганова все още обществеността не е напълно наясно, че хората с подобни увреждания могат да бъдат пълноценни граждани и много често по време на работа те са по старателни и по- усърдни в действията, които извършват в сравнение с останалите.
Тя призова своите съдбосъдници по съдба, непрекъснато да уведомяват обществото, от какво имат необходимост и с какво те могат да допринесат на обществото.
„За да бъдат използвани нашите специфични възможности трябва да има диалог между институциите, между хората с увреждания, с нашите близки също,“ призова тя.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 8, 2021 09:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама