Приказни герои и феи надничат от училище в Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 15, 2023 10:09

Приказни герои и феи надничат от училище в Симеоновград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 12 - 18 май 2023 г., брой 18/1042, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Албена Спърлинг и Светлана Стоева официално откриха обновения интериор на НУ „Отец Паисий“, Симеоновград. Той бе реализиран с помощта на фондация „Лайт сорс черити” (LightSource Charity), а основателят ѝ и директорът на учебното заведение символично прерязаха лентата.
„С голямо желание дойдох да видя какво сме направили, защото работихме онлайн. За мен днешният ден е безкрайно вълнуващ. Ние в „Лайт сорс“ правим така, че децата да обичат училището си и да идват с удоволствие на училище.
Позитивната среда създава позитивни мисли, позитивни емоции и позитивно поведение, така че се надявам всички вие, скъпи ученици, да се чувствате добре, щастливи и да имате вдъхновение да учите и да мечтаете“, каза госпожа Спърлинг.
„Благодаря, че вече трета година, пазят направеното и се грижат за растенията и билките. Благодаря на колегите, за всеотдайната работа. Благодаря на госпожа Албена Спърлинг и г-н Артър Спърлинг за това, че с тяхна помощ нашето училище се превърна в една приказка“, заяви директорът Светлана Стоева.
Последва кратка музикално-артистична програма, а гостите посетиха обновените класните стаи, физкултурния салон, фоайетата, които са декорирани с фототапети, изобразяващи приказни герои, малки феи и еднорози, вплетени в изображения от приказния свят и красотата на природата.
Така всяка кътче е придобило собствен облик, заменил стереотипът и еднообразието на институционалния вид.
В училището има създадени специални кътове с цветя “чистачи” и билки, с цел обогатяване на въздуха с кислород и лечебни и свежи аромати.
Темата на проекта е “Моето училище – моят приказен свят” и цели да подкрепи образованието, да подобри и осигури комфортна и релаксираща учебна среда в училищата, да повиши реализацията на креативния потенциал и осъзнатост на децата до 18-годишна възраст чрез декорация.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 15, 2023 10:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама