Презентират книга за промяна на женските нагласи

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 22, 2022 07:48

Презентират книга за промяна на женските нагласи

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 15 - 28 април 2022 г., брой 15/993, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Представяне на книгата „Сърцето ти копнее за промяна“ ще бъде направено в читалището на Елхово на 26 април тази година. Творбата е дело на ученичката на стилист Капанов – Веселина Каратодорова. Часът и мястото на събитието са в малката зала на втория етаж от 17:30 часа. Входът е свободен.
По този повод репортер на „Сакарнюз“ разговаря с авторката на книгата във фризьорския ѝ салон след отпечатването ѝ. Мястото за интервю не беше случайно избрано – тук идват жени, желаещи всякакви промени.

Здравей! Това не е първото ни интервю с теб, затова си позволявам да не използвам официалната форма. Освен работата, нас ни свързва и общият интерес към психологията. За каква промяна идват при теб жените?
Здрасти! Повечето жени не знаят какво искат. Имат проблеми или с партньорите, или с ниска самооценка. За да иска да се впише в нечии други стандарти, понякога жената трупа гняв в себе си и постепенно се превръща в жертва. А когато вече си мисли, че е използвана жертва, всички бягат от нея. Никой не я иска. Нито партньорът й, нито съпругът й. Дори и децата не обичат намръщена майка. Тогава светът ѝ постепенно се разпада.

А кога настъпва женската промяна след срещата с теб?
Когато тя поеме отговорност за действията си. Когато жената реши да се промени. Да подреди живота си и да се почувства по щастлива. Да се заобича и да го направи за самата себе си, а не да се променя, за да се харесва на някой друг.

Кажи ми как ти дойде идеята да напишеш книгата?
Идеята за това се породи от факта, че от две години съм сертифициран треньор за личностно развитие и сертифициран констилатор. През този период аз направих много курсове и семинари, лекции и се срещах с болките на хората. Разбрах, че на тях им трябва и ръководство, което да следват във всяка сфера на живота. Изхождайки от целия си житейски опит, от знанията, от безброй прочетени книги по темите, аз съчетах всичко това с цел да помогна на жените да сътворят живота си така, както сърцето им иска.
Кои принципи са описани в „Сърцето ти копнее за промяна“?
В книгата ми са описани всички принципи, по които трябва да върви жената за своята промяна.

Кой теми си засегнала в нея?
Засегнала съм темите „Обич към себе си“. Минала съм през темата „Партньорски отношения“, „Паниране“ и “Привличане“ – Как да привличаме нещата в живота си. Още темата за „Успеха“, „Мотивацията“, „Трансформациите“. “Сърцето ти копнее за промяна” е книга, която е роман и тренинг в едно. Изпълнена е с много практики и медитации, например как става промяната.

Кое според теб предизвиква жената да иска да се промени? Кое е нещото, което я кара да иска тази промяна?
На първо място да знае какво иска. На второ да има цел и ясен план. Третото условие е да желае да поеме отговорност за изборите си. Четвърто е да вярва в себе си, да знае, че тя може да направи всичко, от нея зависи. На пето място е да изгради железен характер, желязна самодисциплина и воля. Шестото правило е да не отлага, а да действа. И на последно място е постоянството. Във всичко тя трябва да влага постоянство.

Жените, които искат духовна промяна, същите ли са, които искат да променят прическите си? Знае се, че когато една жена започва да променя прическата си, на подсъзнателно ниво тя променя и други неща, като връзките си и т.н. А ти се грижиш и за косите, и за душите на клиентките си.
Не. Аз бих казала, че духовната красота няма нищо общи с външната красота.

Съветите ти в книгата само за жените ли важат или при теб идват и мъже?
Разбира се, че при мен идват и мъже, но по-рядко. Книгата важи и за тях.

Знае се, че от книгите човек черпи поука. На какво ще ни поучи твоята?
Книгата ми помага да премахнем старите си вредни навици и да възпитаме нови. Но най-вече да слушаме душата си, интуицията си. Сърцето ни никога няма да ни подведе.

А какъв е наративният метод на представянето й?
Представила съм всичко като разговор между две приятелки от ученическите години, които се виждат 30 години след завършването на випуска си. Едната е супер успешна, а на другата животът и е пълен хаус. Успешната жена помага на приятелката си да промени нещастния си живот с безценни съвети и практики. Дава ѝ възможност да сътвори мечтаната реалност.

А ти до какъв извод стигна за самата себе си?
Аз нямаше да напиша тази книга, ако не минах през всичко това. Трансформирах напълно моя живот и затова с удоволствие споделям от личен опит.

Кои са стъпките, които водят към един осъзнат, съзнателен живот според теб? Какъв е балансът между вътрешната и външната красота?
Когато една жена е осъзната, животът и във всички сфери е подреден. Тя изглежда прекрасно и отвън, и отвътре. Душата и тя постоянно се развива. Това е най-важното, че тя не се задоволява с малкото постигнато и постоянно надгражда себе си.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 22, 2022 07:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама